ДАНИ МИЛОВАНА ВИДАКОВИЋА 2017

Ове године по двадесет други  пут одржана је манифестација ''Дани Милована Видаковића'' у организацији Библиотеке града Београда, одељења Библиотеке ''Милован Видаковић'', ГО Сопот и Црквене општине Неменикуће.

У петак, 7. јула 2017, под липама манастира Тресије одржан је програм којим је почело обележавање Дана Милована Видаковића. Након поздравне речи Живорада Милосављевића, председника ГО Сопот, посетиоци су имали прилике да чују извођење женског хора Центра за културу Сопот, представљање издавачке делатности Библиотеке града Београда и општина Сопот и Младеновац, као и одломке текстова Исидоре Секулић које је читала глумица Олга Одановић

У организацији Центра за културу отворена је Ликовна колонија ''Неменикуће 2017''.

У среду, 12. јула, у порти Неменикућке цркве, одржана је традиционална петровданска манифестација. Поздравну реч упутили су Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда и председник ГО Сопот Живорад Милосављевић. Учествовали су књижевник Михајло Пантић са казивањем о Андрићу, глумац Милан Цаци Михаиловић са одломцима из дела Иве Андрића. У музичком делу наступили су ансамбл за рану музику Ренесанс, КУД Шумадија из Влашке и КУД Космај из Сопота.

Отворена је изложба Ликовне колоније "Неменикуће 2017''

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ДАНИ МИЛОВАНА ВИДАКОВИЋА 2017. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja