Учешће Библиотеке града Београда на Осмом „БОСИФЕСТУ“

У Сава центру је, од 10. до 12. октобра 2017. године, по осми пут, одржан Београдски интернационални филмски фестивал за особе са инвалидитетом – БОСИФЕСТ, под слоганом „Покрени промену“. На фестивалу је приказан широк избор филмова на тему живота с инвалидитетом, а циљ целе манифестације је да се шира јавност упозна са проблемима и положајем особа са инвалидитетом, као и да се побољша прихватање различитости. У оквиру ове манифестације је организована и врло успешна стручна конференција „БОСИФЕСТ – ПОКРЕНИ ПРОМЕНУ“, на којој су аутори радова, кроз истицање примера добре праксе, указали на знакове мењања стандардног приказивања инвалидности и особа са инвалидитетом. Конференција је акредитована у Комори социјалне заштите и у Заводу за унапређење образовања и васпитања.

Библиотеку града Београда је на стручном скупу представљала Марина Неђић,која је презентовала рад „Инклузивни програми за особе са инвалидитетом у јавним библиотекама Србије“. Кроз преглед програма које јавне библиотеке у Србији реализују за особе са инвалидитетом, аутор је показао да се социјална интеграција особа са инвалидитетом најбоље остварује кроз културну интеграцију и да библиотеке кроз инклузивне програме шаљу поруку да су управо оне релевантна и пожељна места за различите облике образовно-креативног рада за особе са инвалидитетом.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Учешће Библиотеке града Београда на Осмом „БОСИФЕСТУ“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja