Разговор са Пишталом на српском штанду у Франкфурту

У петак, 13. октобра, трећег дана Сајма књига у Франкфурту на штанду Републике Србије одржан је први програм у оквиру српског наступа на најпрестижнијем европском салону књиге. У оквиру програма под називом „Документ и имагинација у савременој српској прози“, вођен је разговор о романима Владимира Пиштала Тесла, портрет међу маскама и Сунце овог дана. Писмо Андрићу. Са Пишталом и Ненадом Шапоњом, писацем и издавачем оба романа разговарала је Сања Милић, уредник програмског наступа Србије на сајму у Франкфурту. Интересовање иностраних издавача и публике за Пишталовим романима било је видно тако да је штанд био тесан за све посетиоце. Програм је реализован у сарадњи са издавачком кућом Агора и преводилачком мрежом Традуки.

У суботу, четвртог сајамског дана на српском штанду ће се одржати још два програма – разговор на тему „Колико су дела класика данас жива; да ли савремени писци препознају њихов утицај у сопственом стваралаштву?“ у којем ће учествовати песник Војислав Карановић и писац Угљеша Шајтинац, као и програм „Роман за децу у савременој српској књижевности“ у којем учествују писци Јасминка Петровић и Угљеша Шајтинац.

Наступ Србије на Сајму књига у Франкфурту организује Министарство културе и информисања, а програмско представљање српске књижевности и издаваштва реализује Библиотека града Београда.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Разговор са Пишталом на српском штанду у Франкфурту. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja