„Кина: игра сенки“

У уторак, 2.октобра 2018. године у галерији Атријум Библиотеке града Београда, отворена је изложба дечјих ликовних радова:  „Кина: игра сенки“ у организацији Института Конфуције у Београду и Арт студија „Мали Монмартр“.

 Изложбу  је отворио проф. Радосав Пушић. Присутнима се обратила и Маша Ђорђевић представница Арт студија „Мали Монмартр“.

Изложени радови настали су у оквиру циклуса „Старе цивилизације“, редовног програма Арт студија. Одабрано је 47 радова у техници пастела, темпере, акрилика и комбиноване технике.

Полазници Арт студија „Мали Монмартр“ оставили сутраг на својим ликовним радовимаинспирисани кинеском архитектуром, рељефима, скулптурама и предметима из свакодневног живота. Представили су древнукинеску уметност кроз призмусвоје маште инајчистијег дечјег ликовног израза.У централном делу Галерије, на подном  мозаику,  постављена је мала пластика од теракоте.                                                                                                 

Током дванаест година свог постојања,  Институт Конфуције у Београду, кроз бројне образовно-културне активности, настоји да цивилизацијске и културне кругове Србије и Кине приближи, учини их разумљивим и приступачним народу обе земље.

Изложба је отворена до 14.октобра 2018. године.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - „Кина: игра сенки“ . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja