Изложба слика "Чуло додира"

У понедељак, 15. октобра у галерији Атријум отворена је изложба слика Зорана Тешановића Чуло додира. На  овој, седамнаестој по реду, самосталној изложби  представио је 13слика, у техници уља на платну, насталих  током  претходне две године. Изложбу је отворила Наташа Рил, кустос изложбе.

Зоран Тешановић је рођен 1961. године у Зрењанину. Студије сликарства завршиоjeнаФакултету ликовних уметности у Београду 1988. године. Постдипломске студије на истом факултету завршио је 1993. године, и од тада   активно излаже на самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству.  Добитник је  значајних признања и награда за сликарство.

Члан је УЛУС-а од 1988. године.

 Аутор је о  изложби у  предговору каталога, између осталог  забележио:

„Поставка изложбе подразумева радове који су настали последњих неколико година. Они су резултат новооткривене снаге унутар мога – Ја вјерују. На њима се препознају и  дух и основна идеја са претходних радова. Ипак... Садржаји који су се полако и неприметно увлачили у моје слике, биле су теме које ме до сада нису претерано интересовале. Животу савременом друштву генерише стања исцрпљености и егзистенцијалне тескобе. Услед недостатка духовности провалија између човека и човека постаје фатална. Тога смо свесни, али и немоћни да тај проблем решимо. Шта нам онда преостаје? Једино уметност, она нам даје могућност да стварамо другачије „светове“, живе и веродостојне“.

Изложба је отворена до 26. октобра.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Изложба слика "Чуло додира". Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja