Отворена дечјa библиотека „Чика Јова Змајˮ на новој локацији

Дечје одељење Библиотеке града Београда „Чика Јова Змајˮ, које се некада налазило у Хиландарској улици, свечано је отворено у уторак 11. децембра 2018. године, на новој локацији у самом срцу града, у улици Змај Јовина 1. На отварању су се бројним присутнима обратиле Јасмина Нинков, директор Библиотеке града Београда и Миланка Бабић, начелник Одељења посебних фондова. Отварање су музиком улепшали ученици МШ „Др Војислав Вучковић“, а стиховима Јована Јовановића Змаја најмлађи полазници школе глуме „Мали Принц“. У гостима су била и деца из ПУ „Дечји дани“, из вртића „Мрвица“, деца ОШ „Дринка Павловић“ и други малишани.

У овој библиотеци корисницима су на располагању богат књижни фонд за децу и младе, рачунари са бесплатним интернетом, као и бројни културно-едукативни програми, по којима је препознатљива. Радно време библиотеке је од 8 до 20 часова радним даном, а суботом  од 8 до 14 часова.

С обзиром на то да Дечје одељење није радило дужи период, Библиотека града Београда је одлучила да својим најмлађим корисницима изађе у сусрет и значајно снизи цену чланарине. Тако ће у овом Дечјем одељењу, али и у свим осталим библиотекама у оквиру БГБ мреже чланарина за децу (од 2. до 8. разреда основне школе) и ученике средње школе (14-18 година старости) бити 200 динара. Овај попуст од чак 75% важиће у периоду од 1. децембра 2018. године до 31. јануара 2019. године. Са задовољством позивамо суграђане да искористе ову прилику и постану наши чланови.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Отворена дечјa библиотека „Чика Јова Змајˮ на новој локацији . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja