Изложба графика " ТРАГАЧИ" Милице Антонијевић

У уторак, 11. децембра у галерији Атријум, отворена је изложба графика "Трагачи" ауторке Милице Антонијевић.

На изложби су представљене графике у техници високе штампе. Готово константна инспирација водом као елементом и исходиштем живота, доминантна је тема у Миличином стваралаштву. 

Доследна свом поетском корпусу визуализује софистицирану слику загонетке живота и постојања . Фигуре ронилаца уметница повезује са флоралним елементима густе материјалности и опипљиве текстуре, што ствара утисак њихове заробљености. Усмерени ка површини сугеришу тежњу за слободом. Вода је поље мисаоних активности у којима настаје њен изразито лични свет у коме фигуре добијају семантичку вредност. У миру и тишини, у дубинама подводног света, рониоци постају усамљени контемплативни трагачи сопства. Радови Милице Антонијевић су композиционо беспрекорно утемељени, сведеног колорита који упућује на меланхоличну природу човека и дубине његових океана.

Милица је препознатљива на савременој ликовној сцени а бројне награде за графику, међу којима су и две Откупне награде Министарства културе, потврђују њен таленат.

Изложбу је отворила Наташа Рил.

Биографија

Милица Антонијевић рођена је 1973.године у Краљеву. Дипломирала на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду, на одсеку Примењена графика 1997. године а магистрирала 2003.на предмету Графика на истом факултету.Члан је УЛУС-а од 1998.године.

Тренутно је на докторским студијама Факултетa  примењених уметности на студијском програму Примењена уметност и дизајн.

Ради као ванредни професор на предметима Цртање и Сликање на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Од 1997. године активно учествује на самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству. Добитница је бројних награда за графику.

Изложба је отворена до 25. децембра.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Изложба графика " ТРАГАЧИ" Милице Антонијевић. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja