КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ „ДУШАН РАДОВИЋ”

Библиотека града Београда установила је 2021. године Награду „Душан Радовић” која се додељује једном годишњеза књижевност за децу и омладинуу оквиру свих жанровау претходној години. Награда се састоји од: статуете Душана Радовића која је рад академског вајара Зорана Кузмановића; дипломе и новчаног износа од 5.000 евра у динарској противвредности. Добитник награде може бити само једно лице тј. награда се не може делити између више лица.

Предлоге за доделу Награде могу да достављају писци и издавачи за сва делаза децу и омладину написана на српском језику (прво издање)која су објављена од 15. децембра претходне године до 15. децембра текуће године.

Предлози се достављају у 3 (три) примерка на адресу Библиотеке града Београда ул. Кнез Михаилова бр.56 (Одељење за културне програме) са напоменом Конкурс за доделу Награде „Душан Радовић”

Конкурс траје до 15. децембра 2021. године.

Одлука о добитнику Награде биће саопштена 6. фебруара2022. године, на дан када је 1980. године емитована прва епизода серије „Полетарац” на Телевизији Београд, према тексту Душана Радовића, а у режији Џона Бајфорда.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ „ДУШАН РАДОВИЋ”. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja