„КЊИЖЕВНA ОМЛАДИНA СРБИЈЕ“

У среду, 29. фебруара, у Библиотеци-галерији „Бранко Миљковић“ на Звездари одржана је промоција 4 романа у издању „КЊИЖЕВНЕ ОМЛАДИНЕ СРБИЈЕ“. Пред многобројном, углавном младом, публиком своје књижевне првенце представили су:

Јелена Филиповић роман „Магличасти људи“,

Мина Танасковић роман „ Да би се наши путеви укрстили“,

Душан Пирковић роман  „Путник“ и 

Стефан Стефановић роман „Бекство у затвор“. 

 

У живом разговору са публиком, који је потом уследио, потегнуте су многе занимљиве теме, од самог чина писања и шта он представља за писца, па до положаја писаца, нарочито младих, у Србији.

На крају програма сви посетиоци, као што смо у најави перформанса и обећали, добили су поклон - наравно, књигу.У среду, 29. фебруара, у Библиотеци-галерији „Бранко Миљковић“ на Звездари одржана је промоција 4 романа у издању КЊИЖЕВНЕ ОМЛАДИНЕ СРБИЈЕ. Пред многобројном, углавном младом, публиком своје књижевне првенце представили су:

Јелена Филиповић роман „Магличасти људи“,

Мина Танасковић роман „ Да би се наши путеви укрстили“,

Душан Пирковић роман  „Путник“ и 

Стефан Стефановић роман „Бекство у затвор“.

Млади аутори оворили су о својим делима и о новим романима које пишу и сви су се сложили да сам чин стварања тј. писања за њих представља слободу, да их писање преноси у свет где су апсолутно слободни, чак моћни да управљају туђим животима - животима јунака својих романа...

Публику је интересовало да ли им читање дела других аутора омета писање и ко су писци које препоручују. Читање других писаца је пожељно, само не треба писати одмах по читању књиге која вас је одушевила, јер вам се може десити да подпаднете под утицај писца и направите плагијат.
Млади писци су публици препоручили да пишу и бележе свакодневна дешавања, што им може помоћи да увиде колико је њихов живот заправо богат и интересантан.

Говорило се и о положају писаца у Србији, посебно младих и о томе колику астрономску количину новца треба сакупити да би се одштампао први роман. На крају програма сви посетиоци, као што смо у најави перформанса и обећали, добили су поклон - наравно, књигу.

Књижевна омладина Србије је издавачка кућа која постоји већ 40 година. Афирмисала је најпознатија имена српске књижевности: Светислава Басару, Горана Петровића, Давида Албахарија, Владимира Пиштала, Александра Јеркова, Љубицу Арсић... Током 70-тих и 80-тих година прошлог века у издању КОС-а излазио је књижевни часопис „Књижевна реч“ у тиражу од 8.000 примерака.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - „КЊИЖЕВНA ОМЛАДИНA СРБИЈЕ“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja