ЦИКЛУС КОРЕЈСКИХ ФИЛМОВА У РИМСКОЈ ДВОРАНИ БИБЛИОТЕКЕ ГРАДА БЕОГРАДА

Уколико волите корејски смисао за хумор, корејски дух и традицију, интригантну историју на тлу Источне Азије, онда су ово прави филмови за вас. Позивамо вас да дођете и уживате у корејским филмовима које смо одабрали.

Циклус је организован у сарадњи Библиотеке града Београда и Српско-корејског удружења „Под једним небом“.

 

 

Понедељак, 12.март, 19 сати

“Моја чудна девојка” (Је-јонг Квак, 2001). Комедија из 2001 заснована је на истинитом догађају чија прича почиње на интернет страници на којој момак пише о свом сусрету са чудном и помало насилном девојком са којом је ступио у ,,несвесну везу“ из које не може да изађе. Филм на комичан начин приказује све недаће несрећног момка који покушава да се избори са својом пијаном, насилном девојком којој не зна чак ни име.

Понедељак, 19. март, 19 сати


“Пролеће, лето, јесен, зима... и пролеће” (Ким Ки-дук, 2003). Усред дивљине, на језеру, налази се скромни будистички храм у коме се млади монах обучава стицању мудрости. Међутим, његов ум ће помутити млада мајка која у храм доводи болесно дете на лечење. Монах се заљубљује и спознаје пожуду којој још није дорастао. Одлучује се да пође за женом назад у модерни свет ком не припада.

Понедељак, 26. март, 19 сати


“Море зна” (Ким Ки-jaнг, 1961). Ратна мелодрама о младом Корејцу Арун Ун-у који живи у Јапану. Младић је позван да служи војску у јапанској гарди где током припреме доживљава страховит третман. Овај филм говори о односу између Јапана и Кореје некад - нетрпељивости која је оставила траг и у данашњем времену.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ЦИКЛУС КОРЕЈСКИХ ФИЛМОВА У РИМСКОЈ ДВОРАНИ БИБЛИОТЕКЕ ГРАДА БЕОГРАДА . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja