Две изложбе поводом Дана Београда

Поводом манифестације Дани Београда, Библиотека града Београда, организује више различитих програма, од којих и две изложбе: изложбу слика „Увод у мобил“ Јелене Сташевић-Свитлица и изложбу „Књиге о Београду“.

 

 

Изложба слика „Увод у мобил“ Јелене Сташевић-Свитлица

У среду, 18. априла 2012. у 20 часова у Галерији Атријум Библиотеке града Београда отвара се изложба слика „Увод у мобил“ Јелене Сташевић-Свитлица.

На монохромним подлогама већег формата (2х2м) изведене су линеарне цртачке апстрактне  конструкције угљеном унутар којих су у боји груписани различити органски, флорални, биоморфни облици и форме, израженог колорита и експресивног израза. У овом начину сликања долази до изражаја уметницина сензибилност за боју и особени колорит.

Јелена Сташевић-Свитлица дипломирала је сликарство на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Владе Ранчића и звршила Мастер студије на предмету сликарство на истој Академији. Члан је УЛУС-а од 2008.

Излагала је  на многобројним самосталним и колективним изложбама у земљи и иностранству и учествовала на бројним ликовним колонијама.

Изложба је отворена до 3. маја 2012.

 

Изложба„Књиге о Београду“ (у излозима БГБ)

Поводом Дана Београда, Библиотека града Београда је у шест својих излога окренутих ка Кнез Михаиловој улици организује изложбу „Књиге о Београду“. Као што сам наслов говори, реч је о изложби монографских публикација на директан или индиректан начин посвећених Београду. Изложене књиге су својеврсна препорука за читање свима онима који би желели да сазнају нешто више о нашем главном граду. Изложба је организована у сарадњи са издавачима, међу којима су: Службени гласник, Креативни центар,Српска књижевна задруга, NNK International,Лицеј...

У излозима се налази и више издања Библиотеке града Београда посвећених Београду: Улице и тргови Београда (у 2 тома), Београд над Дунавом, Доксат де Морез...

Изложбену поставку и дизајн излога урадио је Супермаркет Concept Store.

Изложба је већ постављена итрајаћедо 27. априла 2012. године.

     

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Две изложбе поводом Дана Београда. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja