Изложба слика „Мој град” Бранислава Радишића

Изложба слика „Мој град” Бранислава Радишића биће отворена у Библиотеци града Београда, у Одељењу за рад са корисницима,17. 4. 2015. у 20 часова.

На изложби су представљене 22 ведуте Београда рађене у посебној техници.

Изложбу ће отворити Александар Диклић својим уводним словом, а потом ће се одржати пригодни програм у којем наступају Дуо Триоритет (Маја Клисински и Јован Николић), кантаутор Краљ Чачка (Ненад Марић) и Ивица Пешић.

Бранислав Радишић рођен је 1953. године у Београду. Сви покушаји да напише своју биографију без префикса „ауто“ до сада нису успели јер све после 1953. године (која је била прекретница у његовој егзистенцији) јесте једна игра у којој се, као у свакој другој игри, ређају победе и порази. Најљући такмац му је Бане Радишић.
Игру на јавној сцени започео је седамдесетих као новинар у Радио Београду и бившем ЈРТ-у. Био је новинар и сарадник у омладинској штампи (Омладинске новине, НОН) и уредник у неколико независних радио-станица. 1992. године напушта журнализам и посвећује се уметности. Другим речима, променио је просторе у којима је могуће играти се и бити свој.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Изложба слика „Мој град” Бранислава Радишића. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja