ИЗЛОЖБА СЛИКА „АВГУСТ ЈЕ, ЛЕТО ЗРИ“ СЛОБОДАНКЕ РАКИЋ ШЕФЕР У ГАЛЕРИЈИ АТРИЈУМ

У понедељак,  3. августа 2015. године у Галерији Атријум Библиотеке града Београда отворена је изложба под називом „Август је, лето зри“ академског сликара Слободанке Ракић Шефер на којој се ауторка представља са 30 слика, уља на платну, насталих за последње три деценије од 1985. до 2015. године.

Слике на изложби су из богатог циклуса,  посвећене лету: цветне баште, кошнице са пчелама, река, базени, бродови, птице, цвеће, паун у бабиној башти и све што је везано за лето. Изложба представља избор из њеног уметничког стварања. Слике одликује мајсторски конпонована палета и богати колорит, који откривају поетични доживљај природе и упечатљиви сликарски сензибилитет аутентичног ликовног рукописа и поетике. Она је изузетан мајстор префињеног сликарског израза атмосфере, светла и боје.

Дипломирала је и магистрирала на Факултету ликовних уметности у Београду, члан је УЛУС-а, ЛАДЕ, УЛУПУДС-а. Приредила је 90 самосталних изложби. За ликовно стваралаштво добила је петнаест награда.

Изложба је отворена до 24. августа 2015. године.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ИЗЛОЖБА СЛИКА „АВГУСТ ЈЕ, ЛЕТО ЗРИ“ СЛОБОДАНКЕ РАКИЋ ШЕФЕР У ГАЛЕРИЈИ АТРИЈУМ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja