Одељење за рад са корисницима

Кнез Михаилова 56
11 000 Београд
Контакт особа: Бранка Драгосавац
тел.: 011/2024-011
е-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

МАГАЦИН КЊИГА садржи више од 500.000 примерака књига (350.000 наслова) и задовољава потребe корисника овог Одељења. Ризница знања свих области људског стваралаштва, научно-популарне литаратуре, дела домаће и стране књижевности, лектира, преведене књижевности, као и књига на страном језику сређених у оквиру формата, према numerus currens-у, где се могу наћи најновији и актуелни наслови, као и класичниа дела светске књижевности, науке и уметности.

      

ПОЗАЈМНИ ДЕО, у оквиру кога се налази и пулт за позајмљивање и враћање књига опслужује дванаест библиотекара и књижничара уз драгоцену помоћ искусних библиотекара-информатора.

      

СЛОБОДНИ ПРИСТУП КЊИГАМА садржи актуелне наслове из најновије књижевне продукције као и књиге из свих области људског занања, науке и популарну литературу. Имате могућност да се сами служите књигама са полица, прегледате их, у њих завирите и сами процените шта Вас то интересује да позајмите из библиотеке. У сваком тренутку можете се обратити библиотекарима-информаторима за помоћ, препоруку или упућивање у распоред књига на полицама.

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ 
Путем десет умрежених радних станица омогућен је брз и комплетан преглед, on-line претраживање у Библиотеци, као и од куће, фондова Библиотеке града Београда (фонд опште референсне литературе, фонд Одељења уметности, фонд Завичајног одељења и фонд Дечјег одељења)

ЧИТАОНИЦА ОПШТЕ РЕФЕРЕНСНЕ ЛИТЕРАТУРЕ нуди својим корисницима 34 читаоничка места опремљена за употребу преносивих рачунара и друге електронске опреме. Традиционална академска атмосфера, те индивидуални рад омогућавају корисницима пријатан боравак у читаоници рефералних издања. Могућност коришћења сопствених књига или копирање делова или скенирања овог вредног фонда свакодневно привлачи велики број студената те су сва места константно попуњена у амбијенту у приземљу библиотеке у окружењу 10.000 рефералних наслова, речника, енциклопедија, лексикона,  приручника...

  

ЕЛЕКТРОНСКА ЧИТАОНИЦА, прва такве врсте на овим просторима, са обновљеном  елктронском опремом Мултимедијалне читаонице нуди не само члановима већ и свим грађанима могућност коришћења РС рачунара на 10 умрежених радних станица, прегледавање електронске поште, употребу Интернет сервиса, штампање, скенирање, фотокопирање...

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja