Маркетинг

Кнез Михаилова 56
11 000 Београд
Контакт особа: Сара Ивковић - Марковић
тел.: 011/2024-024
факс: 011/2024-044
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Основни задаци
Из низа активности Одељења за културне програме Библиотеке града Београда посебно би се могле издвојити три: пројектовање развојне политике Библиотеке, односи са јавношћу и популаризовање Библиотеке путем програмских активности намењених грађанима.

При развојном усмеравању Библиотеке Одељење за културне програме се руководи принципима модернизације и стандардизације Библиотеке у складу са високим стремљењима највећих европских јавних билиотека.

Односи са јавношћу се  темеље на чврстој повезаности и сталној сарадњи са свим типовима медија. Циљ ове сарадње је јавно оглашавање свих дешавања у Библиотеци.

Програмске активности које организује Одељење за културне програме, будући да се један њен сектор бави креирањем културне политике, јесу многобројне. Могу се поделити на сталне програме и посебне пројекте. Сталне програме чине књижевни сусрети, предавања, конференције за новинаре, представљања књига, трибине, концерти, драмски и филмски програми, изложбе књига... За ове намене Библиотека располаже Римском двораном, ГалеријомАтријум у холу Библиотеке, Вуковом салом, Читаоницом Oдељења уметности и Београдским читалиштем у Змај Јовиној улици. Богатим културним програмом Библиотека под своје окриље окупља најреномираније књижевнике и интелектуалце из осталих културних области. Готово сва велика имена српске културе била су и јесу њени гости. Такође, највеће издавачке куће у земљи, као и редакције многобројних угледних књижевних часописа, представљају своја нова издања управо у Библиотеци града Београда. Тиме ова установа чини центар културног живота престонице.

Од посебних пројеката у којима је учествовало Одељење за културне програме могу се истаћи следећи: Библиотека на плажи и Трамвај звани књига, Ми смо у Библиотеци, Тврђава културе, Читај, обогати себе, Лав Толстој - нова читања.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja