КОЛЕКЦИЈА СЛИКА "СЛУЧАЈ ТРАГАЊА"

У четвртак, 14.10.2021. у галерији библиотеке ‚‚Бранко Миљковић", биће изложена колекција слика  Ружице Радуловић, под називом СЛУЧАЈ ТРАГАЊА. Поставка  обухвата збирку од двадесетак слика рађених акрилицом.
Ова поставка представља део изложених радова на првој самосталној изложби ауторке, одржаној у Београду у септембру месецу ове године.
Тематској разноликости слика, хомогеност даје изразита експресивност исказана јарким колоритом и асоцијативном, интуитивном комуникацијом са публиком.  
Изложени радови се могу погледати до 11.11. уз поштовање актуелних мера заштите у затвореном простору. 

Register to read more...

27. „Мали Пјер“ – изложба награђених радова у библиотеци „Бранко Миљковић“

Конкурс за дечју карикатуру „Мали Пјер“ један је од традиционалних програма организације Пријатељи деце који се реализује на општинском, градском и републичком нивоу.

На Звездари је конкурс ове године реализован по 27. пут, али је због епидемиолошке ситуације изложба организована „онлајн“ на Фејсбук страници Пријатеља деце Звездаре: https://www.facebook.com/prijateljidecezvezdara

Register to read more...

ЛИКОВНИ КОНКУРС „Дете је дете, да га волите и разумете“

У оквиру Програма обележавања овогодишње Дечије недеље, Пријатељи деце општине Звездара су организовали Ликовни конкурс на тему „Дете је дете, да га волите и разумете“, за децу у вртићима, ученике основних и средњих школа на подручју Звездаре.

Register to read more...

‚‚Посматрам, цртам, спознајем свет" едукативног центра ‚‚Звездарац"

У библиотеци ‚‚Бранко Миљковић" 16.8. отворена је  изложба дечјих радова под називом ‚‚Посматрам, цртам, спознајем свет" едукативног центра ‚‚Звездарац".

Деца, цртајући, приказују свет како га виде у својој машти. Цртају ‚‚из главе", ослањајући се на сопствени осећај. Циљ ове ликовне едукативне радионице је био да научи полазнике посматрању,стрпљивој и студиозној интеракцији са светом неживе природе око њих. Тако се посматрајући и цртајући, истовремено вежба и истрајност, побеђује страх од грешака али и разумева композиција, односи, перспектива и при том се на забаван и креативан начин усвајају термини ликовне културе.

Register to read more...

СВЕТ У ЦВЕЋУ. Данче Тришић

У галерији библиотеке ‚‚Бранко Миљковић", од 13.7. - 29.7. 2021. Данче Тришић ће представити збирку радова обједињених мотивима цвећа, под називом СВЕТ У ЦВЕЋУ.  Данче Тришић, по професији просвтни радник, у својим средњим годинама актуалзијује личне сликарске потенцијале и од тада непрекидно путује и ствара.

Register to read more...

Изложба креатополис арт студија

У галерији библиотеке Бранко Миљковић отворена је 22. јуна годишња изложба Креатополис арт студија. На изложби су представљени радови полазника ове уметничке школе из периода од јануара до јуна 2021. године. Иако су млади уметници различитог узраста, од двогодишњака, па до тинејџера, основу и фокус њиховог овогодишњег рада чини цртеж.

Register to read more...

Спортски савез особа са инвалидитетом Београда

Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Друштво за спорт и рекреацију  инвалида Звездара у сарадњи са Градском општином Звездара и Библиотеком ‚‚Вук Караџић"  организовали су у  галерији библиотеке ‚‚ Бранко  Миљковић" (Булевар краља Александра 298) продајну хуманитарну изложбу слика Марка Игњатијевића са циљем да се приход усмери као помоћ социјално угроженим појединцима и породицама са Звездаре.

Register to read more...

Изложба слика Светлане Вранић РАТ И МИР

У галерији библиотеке ‚‚Бранко Миљковић"  је 17.5. постављена изложба слика   Светлане Вранић  под називом РАТ И МИР.

Ауторка је награђена многим ликовним наградама, не само за свој сликарски рад већ и за педагошки рад на развоју ликовног израза код деце.

Пета самостална изложба Светлане Вранић је симболични приказ културе сећања на завршетак Другог светског рата, чије је обележавање и повод излагања радова.

Register to read more...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА "БЕОГРАДСКЕ ПРИЧЕ" ВУКАНА ВУКАНИЋА

У Библиотеци "Бранко Миљковић" 01. марта 2021. године отворена је изложба под називом "Београдске приче"  академског сликара и професора Вукана Вуканића. Изложено је 14 радова који топлим бојама и богатим колоритом  причају  београдске приче, пружајући ведар поглед на град. Приказана колекција слика обухвата радове малих али и великих формата и  рађена је у техници уље на платну.

 Уз поштовање епидемиолошких мера изложбу је могуће погледати  до 20. марта 2021.

Register to read more...

ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛА РАНКА БРКИЋА

У галерији библиотеке ‚‚Бранко Миљковић" је 8.2. постављена изложба акварела Ранка Бркића.Изложена колекција акварела је тематски разноврсна -  од пејзажа до градских амбијената.
Ранко Бркић је први пут имао прилику да изложи своје радове на Новом Зеланду 2003.Од тада је  приредио тридесетак самосталних изложби, истражујући свој уметнички израз и у техници уљаних пастела али и уља на платну. 
Изложбу је могуће погледати до 26.2. уз поштовање свих епиде

Register to read more...

ИЗЛОЖБА "ЈА ПИКАСО"

У Библиотеци ‚‚Бранко Миљковић" , од 18. 1. посетиоци могу погледати изложбу под називом ‚‚Ја Пикасо". Поставком су представљени ликовни  радови бивших и садашњих ученика Основне школе ‚‚Драгојло Дудић". Изложени радови су настали на часовима цртања и сликања, као инпирација Пикасовим делом. Радови су рађени  у техници темпера на платну. Организатор изложбе је Сандра Вујић, наставница ликовне културе.

Уз поштовање епидемиолошких мера заштите, посетиоци ће моћи да погледају изложбу до 5.2. 

Register to read more...

Креатополис арт студија

У библиотеци „Бранко Миљковић“ постављена је трећа по реду изложба полазника Креатополис арт студија. Близу тридесет изразито талентованих ученика, узраста од предшколског па до гимназијског, учинили су да ова новогодишња изложба буде прави мали празник за очи. Њихова менторка и академска сликарка Јана Растегорац Вукомановић и овога пута нашла се у улози кустоса.

Register to read more...

Изложба фотографија ‚‚VIVA NATURA".

У галерији библиотеке ‚‚Бранко Миљковић"  изложена је збирка фотографија,  Оливере Калдесић, под називом ‚‚VIVA NATURA".

Ауторка јебиблиотекар и мастер економије. Воли природу и учава њену лепоту, тако да је бављење фотографијом логичан след. Учествовала је на XII Међународној изложби фотографија ‚‚Вода=живот".

Самостално је излагала у Галерији Атријум Библиотеке града Београда и Атељеу и галерији ‚‚Чубрило" кула на Гардошу.

 

Register to read more...

Изложба диорама Мине Симић

У библиотеци ‚‚Бранко Миљковић" 23.9. је постављенa изложба диорама Мине Симић. Ауторка је дипломирала на мастер студијама Факултета примењених уметности у Београду на Одсеку Графика и књига.

Изложено је 19 минијатура које приказују "измаштане просторе", туђе собе, по чему изложба и носи назив.  Инспирисане вечном жељом "свакога човека да завири у туђу кутију" а са идејом да их  "посматрач доживљава као стварне успомене из неких давних времена".

Register to read more...

"Слика је песма без речи"

У библиотеци "Бранко Миљковић" 26.10.2020. постављена је изложба под називом "Слика је песма без речи" Теодоре Стојановски ученице осмог разреда ОШ "Васа Пелагић" .

 Изложба обухвата слике рађене акрилним бојама на платну, аквареле, цртеже графитом и дрвеним бојама. Љубав према цртању и сликању прати је од детињства, а сви радови су настали без усавршавања у сликарским школама.

Register to read more...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja