Међународни дан читања наглас

Поводом обележавања Међународног дана читања наглас библиотеку "Исидора Секулић" су посетили сви ученици школе “Антон Скала”. Ученици су долазили у групама и у свакој се нашао неко расположен да нам прочита али и отпева неку од песама Јове Ј. Змаја. 

Опширније...

Теодор Лоренчич - последњи песник Југославије

У библиотеци "Бора Станковић" одржано je 20.02.2020. представљање књиге "Неке друге песме" Теодора Лоренчича.Након уводног дела у ком је изнео погледе о природи свог рада, аутор је публици читао одабране делове нове књиге. Вече је завршено разговором са публиком, а том приликом господин Лоренчич је описао своје богато искуство у раду на бројним уметничким пројектима, као и о историји авангардних покрета Лајбах и НСК (Neue slowenische kunst).

Опширније...

Химна Светом Сави у библиотеци "Исидора Секулић"

У библиотеци "Исидора Секулић" је дана 30.01.2020. била група старијих ђака из Монтесори школе са Сењака. Ђаци су први пут били у библиотеци "Исидора Секулић" па су након упознавања са библиотеком, библиотекарком и начином рада у библиотеци,отпевали химну Светом Сави коју су припремили за приредбу.Показали су велико интересовање за рад библиотеке и обећали да ће се убрзо вратити по нове књиге и поновно дружење.
 

Опширније...

Читалачки воз

 Библиотеку је 23. јануара 2020. године посетила група ученика првог разреда из Монтесори школе са Сењака. Ђаци прваци су први пут били у библиотеци, те су се упознали са начином рада библиотеке и дечјим фондом. Сви су постали чланови библиотеке и са великм задовољоством су бирали књиге које би волели да читају. Изабране књиге су понели да их читају и чувају у школи у склопу програма"Читалачки воз" који организују са својим дивним учитељицама. Договорили смо се да сваких двадесет дана долазе по нове књиге да би скупили што више "читалачких вагона" и развили навику читања и љубав према књигама.

 

Деца из вртића у посети Савском Венцу

Библиотеку „Исидора Секулић“ на општини Савски венац 9. и 10. маја 2019. године посетила су деца из ОШ Антон Скала. Први сусрет деце од првог до осмог разреда са библиотеком прошао је у добром расположењу и представљању библиотеке и библиотечких услуга на што занимљивији начин. Заједно смо читали, рецитовали, плесали и глумили.

 

Опширније...

Посета деце из вртића "Kреативни замак“

У петак 14. марта 2019. године, библиотеку „Исидора Секулић“ на Савском венцу, посетила су деца из вртића „Kреативни замак“! Малишани су први пут били у библиотеци па су упознати са начином коришћења библиотечких услуга и нашим фондом за најмлађе. Причали смо о годишњим добима, читали занимљиве допуњалке из „Радосне читанке игре и говора“, Сање Радојковић , решавали загонетке и дружење заокружили читањем приче „Ружно паче“. Деца су била јако расположена за разговор и дружење па су нам учинила част и изрецитовала две песмице које су учили у вртићу!

На крају дивног дружења поделили смо чланске карте и договорили поновни сусрет ком се унапред радујемо!

Опширније...

Библиотека "Бора Станковић" гост у вртићу "Шврћа"

 26. октобра Библиотека "Бора Станковић" гостовала је, по позиву, у вртићу "Шврћа" на Новом Београду. Наша колегинича је деци најпре одржала краће предавање  на тему шта је то библиотека, како постати члан библиотеке, зашто је важно да деца читају књиге, итд. Затим је прочитала пар сликовница, разговарала са децом о њима и на крају су се сви мало играли и учили  уз "Календарка-свезналка" . Деца су потом нацртала цртеже од којих ће Библиотека "Бора Станковић" направити малу изложбу.
 
 
 

Опширније...

ДЕЧЈА НЕДЕЉА НА САВСКОМ ВЕНЦУ

Предшколци и прваци Основне школе "Исидоре Секулић" у оквиру Дечје недеље посетили су Библиотеку "Бора Станковић". Том приликом подељене су им чланске карте, а после разгледања фонда, свако је, за почетак, изабрао  за себе по једну књигу.

Опширније...

Деца ОШ "Исидора Секулић" посетили библиотеку

 

У време одржавања Сајма књига, Библиотеку "Бора Станковић" посетили су предшколци и ученици првог разреда ОШ "Исидора Секулић". Том приликом деци су подељене чланске карте, а и упознати су са процесима рада у јавној библиотеци.
 

Опширније...

Дечија недеља Савски Венац

Прваци ОШ „Исидора Секулић“ обележили су Дечју недељу доласком у Библиотеку „Бора Станковић“. Пошто су упознати са настанком и развојем библиотека, као и начинима рада библиотека у модерном времену, подељене су им чланске карте, те су и упознати са делом фонда који је адекватан њиховим годинама и интересовањима.

Опширније...

Књиге, књиге...

Библиотеку „Вељко Петровић“ 17.10 2014. посетили су прваци Основне школе „Војвода Радомир Путник“. Том приликом деца су добила чланске карте библиотеке, а и представљена им је књига Весне Алексић „Тврд колачић“ ИК Креативни центар, као и књижевно стваралаштво дечјих писаца Љубивоја Ршумовића, Добрице Ерића и Душка Радовића. 

Опширније...

ДЕЧЈА НЕДЕЉА НА САВСКОМ ВЕНЦУ 2014

Поводом Дечје недеље, предшколци Вртића „Принцеза Оливера“ посетили су Библиотеку „Бора Станковић“. После краћег увода о значају Дечје недеље и светске борбе за дечја права, деци је представљена почетница у читању Весне Алексић „Тврди колачић“ у издању ИК Креативни центар из Београда. Деца су се, овом приликом, први пут упознала и са правом великом библиотеком и правилимакоја је у таквој установи важе.

 

ПРВИ ПУТ У БИБЛИОТЕЦИ.

Ученици првог разреда Основне школе „Исидора Секулић“, у друштву својих учитељица и школске библиотекарке, посетили су Библиотеку „Бора Станковић“. Том приликом деца су упозната са тим како ради права велика библиотека, која правила у њој важе и подељене су им чланске карте. Потом су разгледали део фонда намењен најмлађој публици и, наравно, свако је одабрао понеки наслов за читуцкање у миру куће.

Опширније...

О метли Марти

 

У уторак 15. јула Библиотека „Бора Станковић“ била је у посети Вртићу „Принцеза Олга“ поводом представљања почетнице у читању Дејана Алексића Прича о доброј метли у издању ИК Креативни центар. Деци различитих узрстних групација приказане су на видео-биму илустрације у PDF формату, док је библиотекарка Јелена Марковић читала текст. Малишани су, након представљања, били веома заинтересовани за додатни разговор о томе шта су пријатељство, пожртвованост и емпатија. 

Опширније...

О ЛИТЕРАТУРИ И ХРАНИ

 

У четвртак 12.6.2014. године предшколцима Вртића „Принцеза Олга“ представљена је књига Весне Алексић „Госпођица Шпагета“ ИК Креативни центар из Београда. Деца су уживала у читању и у илустрацијама које су им пуштене са PDF-а, а нарочито им је пријао разговор који је пратио представљање овог интересантног књижевног штива. Разговарало се о значају исхране у животу деце, о врстама хране које су најбоље за квалитетан живот, игру и добијање снаге, али и о томе да деца, шта год мислила, морају редовно да – једу.

Опширније...

ГОСПОЂИЦА ШПАГЕТА У БИБЛИОТЕЦИ

У четвртак 5.6.2014. у Библиотеци „Бора Станковић“ одржано је представљање књиге Весне Алексић „Госпођица Шпагета“ ИК Креативни центар из Београда. Предшколцима ОШ „Исидора Секулић“ прочитан је текст ове књиге намењене почетничком читању, док су истовремено пројектоване и илустрације у PDF формату.
Предшколцима су потом подељене чланске карте библиотеке и објашњено им је много тога из домена начина на који функционише библиотека: како се књиге позајмљују, чувају и педантно враћају у библиотеку, како се књиге библиотечког фонда ређају у полицама, шта значе сигнатуре и инвентарни бројеви и још толико тога.
 

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Савски венац. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja