Дечија недеља у Калуђерици

У оквиру Дечје недеље 11.10.2019.год. предшколци ПУ Лане (група 1 и 2) су посетили Библиотеку у Калуђерици. Као и деца из  претходне групе,и ови наши мали посетиоци   су били  расположени, радознали,  вредни и креативни.

Пажљиво су слушали библитекарку која им је говорила  о књигама, о књигама у библиотеци и библиотеци.  На крају су били  поносни и задовољни  што су добили своје прве, бесплатне, чланске карте.

Опширније...

Деца из вртића у посети библиотеци у Врчину

Јуче, 09.10.2019. и данас 10.10.2019. библиотерка огранка у Врчину je, поводом Дечје недеље посетила вртић "Лане" у Врчину. Том приликом је   организовала пригодно дружење са  обема вртићким групама. У питању су предшколци и средња вртићка група па је дружење било испуњено песмом, рецитацијама али читањем сликовница.

У пријатном амбијенту вртића и веселом друштву малишана,  било је лако заинтересовати  их за нове забавне књиге и сликовнице, које је библиотекарка понела из библиотеке са собом.

Опширније...

Деца из вртића у посети библиотеци у Калуђерици

У среду 09.октобра.2019.год. у оквиру Дечје недеље,  ПУ Весељко и четврта група ПУ Лане,  посетили су Библиотеку у Калуђерици. Деца су научила разлику између библиотеке и књижаре, сазнала су  какве све књиге могу да  нађу у библиотеци, зашто књиге морају да се чувају и на време враћају...

Били су веома вредни и креативни, припремили су  рецитације и  дивне поклончиће за библиотеку које су сами направили.

Веома су се обрадовали својим  првим  чланским картама.

 

Опширније...

Дечја недеља и посете предшколских група у Гроцкој

У уторак, 8. октобра Централну библиотеку у Гроцкој обишле су три предшколске групе са својим васпитачима. Наши мали чланови су обишли читаоницу где смо разговарали о библиотеци. Након тога су разгледали  дечје књиге  и  потпм  добили своје прве чланске карте. Били су  заинтересовани да погледају  легат др Александра Костића који је изложен у холу библиотеке. За крај смо им показали  где "спавају" књиге за одрасле кориснике. Ово октобарско преподневно дружење  је протекло у  пријатној атмосфери с надом да ће се ови предшколци враћати у  библиотеку са својим родитељима.

Опширније...

ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ ВРТИЋА „ЛАНЕ“ И „ВЕСЕЉКО“ У КАЛУЂЕРИЦИ ТОКОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Током Дечије недеље чији је слоган ове године био „Моје је право да живим срећно  и здраво – за одрастање без насиља“ библиотеку у Калуђерици су обишле предшколске групе вртића „Лане“ и „Весељко“ са својим васпитачима. Предшколци су уз помоћ васпитача спремили позоришну представу и рецитовали песме из збирке песама Чика Јове Змаја. У разговору са библиотекарима научили су нове занимљивости о Библиотеци, чули приче како су изгледале прве Библиотеке у свету, како се писало на папирусу и глиненим плочицама.

 

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Grocka. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja