Дечија недеља у Калуђерици

Обележавање Дечје недеље у Библиотеци у Калуђерици отпочело је 3.10.2017.године, у 10 часова  представљањем велике групе деце из предшколске установе Лане, из Болеча. Више од четрдесеторо деце је добило своје прве чланске карте. . Децу су примили и са њима разговарали, запослени у Библиотеци, Милена Јовичић и Живко Николић. Том приликом са децом је обављен разговор о Библиотеци као установи, о њеном значају и функцији, и начину њеног рада. 

Изведено је десетак показних ситуација када дете дође у Библиотеку, са примерима како се обраћа библиотекарима, шта жели и како поступа када дође да изнајми књигу. Деца предшколског узраста се припремају да наредне школске године крену у први разред и због тога се очекује да већ сада, уз помоћ родитеља, редовно долазе да изнајмљују књиге, са развијеном свешћу колики ће удео у њиховом васпитању и образовању имати књига.. Предочено им је да се у Библиотеци књиге изнајмљују на одређено време, и да се књиге морају уредно враћати назад у Библиотеку, да би их и друга деца, и други читаоци, опет користили. Такође, да према књизи мора марљиво и савесно да  се поступа, да се не цепају странице и да се на њима ништа не исписује.

     Друга предшколска група, коју је чинило петнаестак дечака и девојчица , из вртића у Винчи, дочекана је у 13 часова. И са овом децом је обављен разговор о значају Библиотеке као установе и начину њеног рада.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Дечија недеља у Калуђерици. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja