ПОСЕТА ПРЕДШКОЛАЦА БИБЛИОТЕЦИ У ГРОЦКОЈ

Две групе предшколаца Предшколске установе „Лане“ из Гроцке су у четвртак, 12. априла са својим васпитачима посетили реновирану библиотеку у Гроцкој. У новом и лепом простору четрдесет малишана је упознато са радом библиотеке. Причали смо зашто књиге треба да се враћају у библиотеку, колико дуго могу да се задрже и   зашто морају да се чувају.

Децу су највише заинтересовале песме Јована Јовановића Змаја, прочитали смо неколико песмица а затим су предшколци и одрецитовали песмице које су учили у вртићу. Причали смо о Вуку Стефановићу Караџићу, реформатору српске азбуке и Илији Гарашанину, оснивачу прве библиотеке у Гроцкој. Увек се у друштву деце прочитају бајке и басне.  Наше најмлађе суграђане је посебно интересовао период када су људи почели да пишу, како је то изгледало да се пише на глиненим плочицама и папирусу. Занимљиви текстови и илустрације о развоју људске цивилизације из енциклопедија и лексикона који се налазе у читаоници одушевили су децу. Предшколци су добили своје прве чланске карте, ускоро ће нас посетити са својим родитељима. У договору са васпитачима организоваћемо изложбу ликовних радова малишана, тиме ћемо на обострану радост наставити дружење.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ПОСЕТА ПРЕДШКОЛАЦА БИБЛИОТЕЦИ У ГРОЦКОЈ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja