„ ...ЈЕР МИ СМО СПОРТИСТИ“ СТОП НАСИЉУ!

Од 01. до 03. новембра у Библиотеци Владан Десница, Сава центар, на Новом Београду гостовали су тренери Карате клуба Жандармерија.

Карате клуб Жандармерија је основан 2005. године и један је од најуспешнијих  клубова у Србији. Члан је више карате савеза, а за циљ има пропагирање како карате спорта тако и спорта уопште. Своју мисију у дело клуб спроводи кроз рад са најмлађима. Са њима тренирају државни репрезентативци и студенти Факултета за спорт и физичко васпитање, који имају велико искуство у раду са децом шолског и предшколског узраста. 

Игор Крстин, дипломирани професор физичког васпитања и спорта, Жељко Крстин, виши тренер и Марко Дидановић, менаџер безбедности, одржали су школарцима предавање на тему: „Превенција вршњачког насиља“ и  „Значај спорта за развој деце“.

            У првом делу предавања деци је објашњено шта је насиље, које су врсте, како га препознати и реаговати и коме га пријавити.

            Други део је посвећен спорту и његовим вишеструким користима за социјализацију, раст и развој детета.

            У трећем делу тренери су деци показивали вежбе самоодбране које су деца са задовољством изводила.

            Предавањима су присуствовали прваци ОШ Радојка Лакић,другаци ОШ Лаза Костићи трећаци ОШ Јован Дучић.

            

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - „ ...ЈЕР МИ СМО СПОРТИСТИ“ СТОП НАСИЉУ!. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja