„Black Light“ Миомира Петровића у библиотеци „Владан Десница“

Након успешне промоције у СКЦ-у, имали смо част и задовољство да у четвртак, 6. децембра 2018., у библиотеци „Владан Десница“ у Сава центру, угостимо нашег познатог писца и драматурга Миомира Петровића. Овом приликом, један од најпрепознатљивијихЛагуниних аутора представио је свој нови роман „Black Light“, који се појавио непосредно пред Сајам књига. За разлику од већине претходних дела која се углавном баве историјским темама, Петровић се у овом новом роману окренуо будућности у којој се осећа страх, недостатак емпатије, правде и човечности.

У надахнутом обраћању читаоцима, несвакидашњи аутор је, представљајући роман,  говорио о једном другачијем и застрашујућем Београду, који већина нас не би волела да доживи. То је Београд подељен на квартове у којима влада страх, одсуство истине и искрености, међу људима се осећа отуђеност, некоректност, а односи у друштву су потпуно извитоперени. У једној таквој строго контролисаној средини, одвија се радња овог романа, пратећи причу шесторо људи, међу којима је и Ласица, бивши физичар  и стручњак за светлост, који покушавају да реше мистериозну смрт једне жене. Да би дошао до коначне истине, Ласица ће проћи кроз многобројне политичке, криминалне, али и љубавне изазове.

         Присутна публика у Сава центру, са пуном пажњом и интересовањем слушала је писца, надајући се да ће сазнати радњу романа до краја, али загонетан и мистериозан аутор оставио је присутне у размишљању, не откривши коначан исход, и самим тим заинтригиравши читаоце да одмах узму „Black Light“ у руке и сами открију мистерију. Има ли катарзе у овом роману, и да ли ће black light пробудити човечност, оживети емпатију и блискост, извести људе из мрака и репресије, остаје нам да сами сазнамо из редова овог дистопијског дела.

        Завршни део промоције био је резервисан за питања читалаца, потписивање романа и фотографисање са писцем. На крају ове књижевне вечери захвалили смо аутору на гостовању и успешној промоцији, уз позив на неки нови књижевни сусрет у библиотеци.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - „Black Light“ Миомира Петровића у библиотеци „Владан Десница“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja