Дани европске баштине

Библиотека "Драган Лукић" и ове године учествује активно у манифестацији Дани европске баштине.Тема овогодишњих дана је била "Уметност и игра"-наслеђе у фокусу. У нашој библиотеци већ дуго са децом правимо луткарско позориште на разне теме. За ову прилику припремили смо луткарску представу"Несрећна Кафина"-жалосно позорје Јована Јовановића Змаја. То је прва луткарска представа код нас,па смо са децом причали о историјату луткарких представа. У оригиналној верзији лутке су биле од кромпира. Ми смо са децом направили лутке од кромпира,папирне лутке и лутке за прстиће. Прва радионица била је 19.септембра са првацима ОШ"Краљ Петар Први" и учитељицом Светланом Гавриловић. Сусрет смо завршили посетом Музеју позоришне уметности. Друга радионица била је 20.септембра са предшколцима вртића "Мајски цвет"и васпитачицама Сањом и Снежаном.

Опширније...

УРНЕБЕСНА ФИЗИКА

Аутори књиге УРНЕБЕСНА ФИЗИКА, Бранко Стевановић и Драгослав Пауновић су на занимљив и духовит начин,изводећи експерименте и научне трикове, деци приближили ову, за њих још недовољно познату, научну област. Показало се да међу ученицима петог разреда ОШ "Краљ Петар Први" има неколико будућих научника и бар толико будућих урнебесних физичара. У сјајној атмосфери, уз салве смеха, деца су са пуно интересовања изводила мале експерименте, доказујући тако да ваздух има тежину, и запремину, да је слана вода гушћа од обиче и друге важне чињенице на којима почивају закони физике.
 

Опширније...

Радионица „Инклузија кроз уметност - промоција инклузије кроз аудио-визуелне уметности“ на Старом граду

У организацији Хенди центра "Колосеум" и Библиотеке града Београда у Дечјем одељењу "Драган Лукић" на Старом граду је одржана радионица „Инклузија кроз уметност- промоција инклузије  кроз аудио-визуелне уметности“.  Музикотерапија се може примењивати у свим узрастима, од пренаталног периода, рођења, до дубоке старости, и управо једна од њених великих предности je што не постоји старосно ограничење.

Опширније...

Април – месец књиге у Дечјем одељењу „Драган Лукић”

У Дечјем одељењу „Драган Лукић“ током месеца априла реализоване су бројне и разноврсне едукативно-креативне радионице, којима настојимо да деци приближимо књиге и библиотеку на занимљив и динамичан начин. Са децом и младима снимли смо филм „Тролејбуси, књиге и љубавне бриге“ о библиотеци Драган Лукић, писцу чије име носи библиотека и манифестацији Читалачка значка, као и  анимирани филм по мотивима басне ,,Вук, лисица и гавран“.

Опширније...

„Књижевне вертикале“

У петак, 13. 04. 2018. године у 18 часова, у Библиотеци „Ђорђе Јовановић“, Змај Јовина 1, Удружење независних писаца Србије (УНПС) уприличило је представљање 14. броја регионалног часописа „Књижевне вертикале“. Догађај је био изузетно посећен. Учествовали су Живојин Ивковић, одговорни уредник, Иван Деспотовић, уредник, уреднице Биљана Котур и Гордана Ћулибрк, као и аутори Мирјана Даниловић, Славица Максимовић и Ненад Симић.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Stari grad. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja