САРАДЊА СА ФИЛОЗОФСКИМ ФАКУЛТЕТОМ

 У  Дечјој  библиотеци  „ Драган Лукић“ , 6. и 7. новембра 2014. године, гости су били студенти Филозофског факултета,са катедре за педагогију. Изашли смо у сусрет њиховој жељи  да професионалну праксу обаве у нашој библиотеци и потрудили се да им у ова два дана покажемо некеактивностиу нашем раду са корисницима предшколског и школског узраста.  Првог дана нашег дружења смо реализовали два програма са првацима и сви смо се лепо забављали глумећи у луткарској представи „Испод печурке“.  Захваљујемо се нашим малим члановима као и њиховим наставницима−Слободану Банковићу из ОШ „ Браћа Барух“ и Драгани Дивјак из ОШ „Краљ Петар I“.

Другог дана смо присуствовали предавању о Вуку, које је за све наше госте одржао професор Филолошког факултета, Бошко Сувајџић. На овај начин смо обележили 150 година од смрти Вука Караџићаи 200 година од првог издања „Српске пјесмарице“. Осим студената, програму су присуствовали и ђаци ОШ „ Михаило Петровић Алас“ са наставницом Ружом Лалић којој се, овом приликом, посебно захваљујемо на сарадњи као и на лепој идеји на основу које је и дошло до оваквог дружења. Предавање је пратила презентација посвећена књизи о Вуку на немачком језику.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - САРАДЊА СА ФИЛОЗОФСКИМ ФАКУЛТЕТОМ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja