Читалачки воз

 Библиотеку је 23. јануара 2020. године посетила група ученика првог разреда из Монтесори школе са Сењака. Ђаци прваци су први пут били у библиотеци, те су се упознали са начином рада библиотеке и дечјим фондом. Сви су постали чланови библиотеке и са великм задовољоством су бирали књиге које би волели да читају. Изабране књиге су понели да их читају и чувају у школи у склопу програма"Читалачки воз" који организују са својим дивним учитељицама. Договорили смо се да сваких двадесет дана долазе по нове књиге да би скупили што више "читалачких вагона" и развили навику читања и љубав према књигама.

 

Библиотека "Филип Вишњић" у новогодишњем амбијенту

Овако су запослени у библиотеци "Филип Вишњић" украсили и оплеменили простор за предстојеће празнике. Све је ту  и камин и ватрица и  окићена јелка и Снешко Белић и  новогодишњи украси и пуно пуно маште и добре и позитивне енергије. Чаролија за очи и душу. Срећна нам свима Нова 2020 година.
 
 
 
 

Опширније...

Празнични попуст у библиотеци "Филип Вишњић"

Гала Одановић и Јелена Павличевић осликале су поводом празничног попуста  стаклене површине библиотеке" "Филип Вишњић", Креативно, иновативн, и маштовито уз пуно труда и љубави, а све у циљу промовисаља књиге и читања.

Опширније...

ДЕЦА У ПОСЕТИ БИБЛИОТЕЦИ "ФИЛИП ВИШЊИЋ"

У четвртак 7.новембра средња група деце из вртића "Звездица" посетила је библиотеку "Филип Вишњић". Прочитана им је прича Николете Новак "Дабар Љупче гради мост". Кроз ову причу смо дошли до закључка како нису најважније материјалне вредности и лична корист већ општа добробит заједнице. После разговора о прочитаној причи, малишани су уживали у разгледању других сликовница и изразили нестрпљење да нам поново дођу у посету.
 
 

Опширније...

Деца из вртића Звездица у посети библиотеци

У петак 22.новембра 2019. библиотеку "Филип Вишњић" посетила је још једна група деце из ПУ "Звездица". Са занимањем су пратили приче Николете Новак "Лане Мила је поводљиво" и "Медведић Неца има трему", а потом су показали како се бори против треме - изрецитовали су нам неколико песмица.
Добили су чланске карте и већ изабрали неке књиге које ће позајмити када дођу са мамама и татама.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Voždovac. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja