Мали Пјер“ на Звездари

Изложба карикатура насталих у оквиру 23. конкурса за дечју карикатуру "Мали Пјер" у организацији Пријатеља деце Звездаре и Библиотеке „Вук Караџић”, под покровитељством Градске општине Звездара отворена је у среду, 1.3.2017. у Библиотеци-галерији „Бранко Миљковић".

Конкурс који су пре 23 године покренули Пријатељи деце Београда и компанија „Вечерње новости” из године у годину анимира све већи број деце и младих из целе Србије, а од пре три године уврштен је у Календар такмичења и смотри Министарства просвете и технолошког развоја и одвија се до републичког нивоа. Кроз овај специфичан вид ликовног израза, деца и млади имају прилику да изразе своје креативно мишљење и критичко опажање света и појава које их окружују.

На овогодишњи звездарски конкурс стигло је преко 200 карикатура из свих 12 основних и 2 средње школе: Грађевинске техничке и Фармацеутско-физиотерапеутске школе. Најчешће теме младих аутора биле су познате личности: Новак Ђоковић, Мајкл Џексон, Ивана Шпановић, али и Немања Радуловић и Пикасо. На карикатурама је приказан и њихов однос и став према школи, наставницима, оценама, љубави, екологији, интернету и друштвеним мрежама.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Мали Пјер“ на Звездари. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja