Библиотека града Београда у Културном центру Србије у Паризу

У суботу, 4. маја 2019, у Културном центру Србије у Паризу одржан је програм БИТИ РОКЕНРОЛ У СРБИЈИ, који је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије.У препуној сали Културног центра, публика је имала прилике да се кроз мултимедијални програм информише о историји рокенрола на просторима бивше Југославије. У програму су учествовали директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков, рок новинар Пеца Поповић и професор Михајло Пантић. Програм је водила Исидора Ињац, уредница културних програма БГБ.

 

Представљена је дигитална изложба рок меморабилија, а након разговора о књизи БИТИ РОКЕНРОЛ и пројекције трејлера филма ЗАРОБЉЕНО ВРЕМЕ, уследио је веома интересантан разговор посетилаца и учесника трибине. Велико интересовање присутних за тему рокенрола потврдило је тезу да музика спаја људе из целог света и да историјат рокенрола није само прича о једном музичком правцу већ представља хронику једног историјског периода који не престаје да утиче на начин размишљања људи са свих меридијана.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Библиотека града Београда у Културном центру Србије у Паризу. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja