НЕГОВАЊЕ КУЛТУРЕ ЧИТАЊА ЗА ВРЕМЕ КУЋНЕ ИЗОЛАЦИЈЕ

 У жељи да своје кориснике и пратиоце на Фејсбук страници подстакне на читање током периода кућне изолације,  Библиотека града Београда је од 18. до 31. марта 2020. организовала акцију ЧИТАМ, НЕ СКИТАМ! Том приликом је позвала све заинтересоване да поделе на Фејсбук страници БГБ лепе мисли и цитате из својих омиљених књига. Дестет најлепших цитата Библиотека је наградила бесплатном годишњом чланарином.Напомињемо да су цитати били веома инспиративни и да је избор награђених био изузетно тежак!

После великог интересовања за акцију ЧИТАМ, НЕ СКИТАМ, Библиотека града Београда је, у сусрет обележавању Светског дана књиге (23. април), и уз подршку младих глумаца и других познатих личности, одлучила да организује још једну акцију. Реч је о акцији у којој ће сви учесници имати прилике да нам шаљу интересантне фотографије са омиљеном књигом. Назив акције СА КЊИГОМ СЕ СЛИКАМ! не обавезује учеснике да се лично фотографишу - важно је да се на фотографији налази омиљена књига у изабраном амбијенту. Дакле, Библиотека позива све заинтересоване да нам шаљу фотографију омиљене књиге у кућном окружењу!        

Сваки учесникможе дапостави по једну фотографију на зид ФБ стране БГБ, у коментарима испод поста којим је отворен конкурс. Аутори 10 фотографија које буду имале највећи број лајкова, биће награђени годишњом чланарином и књигом. Учесници треба да буду старији од 18 година.

Нема шале са неговањем читалачке културе! Зато је акција покренута у поноћ 1. априла, када се завршио Дан шаале.

Конкурс траје до 20. априла. Проглашењем победника заједно ћемо виртуелно обележити Светски дан књиге.

Подсећамо вас да је адреса Фејсбук странице Библиотеке града Беогарада https://www.facebook.com/bibliotekagradabeograda/

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - НЕГОВАЊЕ КУЛТУРЕ ЧИТАЊА ЗА ВРЕМЕ КУЋНЕ ИЗОЛАЦИЈЕ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja