Библиотекари Библиотеке града Београда учествовали на Стручном скупу у Народној библиотеци у Краљеву

Библиотекари Библиотеке града Београда су учествовали на Стручном скупу „Сарадња јавних библиотека са библиотекама традиционалних цркава и верских заједница у Републици Србији“, који је одржан у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ у Краљеву 5, 6 и 7. октобра.

На позив Катарине Јаблановић, руководиоца пројекта „Жички сабор библиотекара“, Анђела Иванић Матић је говорила на тему: „Фонд старе и ретке књиге и књиге о Београду − Брига о старим штампаним богослужбеним књигама“, док је Наташа Булатовић представила свој рад: „Васкрс и ренесанса црквених библиотечких фондова у Далмацији – обнова бриге за њихово очување, ревизију и адекватну заштиту“. Обе презентације су веома лепо прихваћене од колега из Народне библиотеке Србије, Матице српске, Библиотеке српске патријаршије, Епархије Жичке, као и од колега из Новог Сада, Сремских Карловаца, Ирига, Сремске Митровице, Чачка, Крушевца, Краљева... Радови са скупа биће објављени у посебном зборнику, доступном ширем кругу заинтересованих.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Библиотекари Библиотеке града Београда учествовали на Стручном скупу у Народној библиотеци у Краљеву . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja