СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „МИЛОРАД ПАВИЋ ОД Ш ДО А” У ЧАЧКУ

У четвртак, 15. октобра 2020, у галерији Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” у Чачку, отворена је изложба Библиотеке града Београда посвећена животу и делу Милорада Павића. Изложбу је отворила Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда, а присутнима се обратила и Исидора Ињац, у име трочланог ауторског тима.

Аутори изложбе су Исидора Ињац, Сара Ивковић Марковић и Марјан Маринковић који су следили неконвенционалну структуру Павићеве прозе, њену нелинеарност и отвореност, и тако конципирали изложбу која се састоји од тридесет слова. Као што Хазарски речник сваки читалац може изнова састављати према сопственом нахођењу, тако и сваки посетилац може приступити овој изложби на начин који сам одабере. Овако конципирана, изложба је постала својеврсни речник о Павићу састављен од појмова-одредница и слика које га представљају и објашњавају, служећи се фрагментима пишчевих сопствених текстова и текстова његових најбољих тумача.

Подсећамо да је, октобра 2019, изложба „Милорад Павић од Ш до А” уприличена поводом троструког јубилеја Милорада Павића: 90 година од рођења, 10 година од одласка и 35 година од објављивања Хазарског речника.  

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „МИЛОРАД ПАВИЋ ОД Ш ДО А” У ЧАЧКУ . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja