Oтворена реновирана Библиотека „Доситеј Обрадовић" на Вождовцу

У уторак, 23. фебруара 2021. године у 12 часова свечано је отворена реновирана Библиотека „Доситеј Обрадовић" на Вождовцу (Устаничка 125 ц).

 На отварању су говорили Горан Весић, заменик градоначелника, Ивана Томић Илић, председница Градске општине Вождовац и Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда. Овом приликом су представници градске и општинске власти поклонили књиге реновираној библиотеци.

 

Може се рећи да су Вождовчани добили нову библиотеку, јер је у протеклом периоду у потпуности реновирано њено позајмно одељење, које чине две просторно повезане, грађом и ентеријером одвојене, а опет уклопљене целине – одељење намењено одраслим корисницима и део намењен дечјој популацији. У оквиру реконструкције овог централног библиотечког простора, величине 120 м2, уређен је ентеријер, замењени су прозори, а библиотека је опремљена новим,модерним полицама и намештајем. Модернизовано је пословање баркодирањен библиотечког фонда, чиме се  убрзава процес задуживања и раздуживања грађе, као и процес ревизије.

Реновирање библиотеке извршено је средствима из буџета Града Београда. На овај начин грађанима општине Вождовац, али и читавог Београда омогућено је да користе услуге и проводе време у савременој, добро опремљеној библиотеци, са богатим књижним фондомод око 20.000 јединица библиотечке грађе. Осим белетристике, која чини највећи део фонда, Библиотека поседује и стручну литературу из различитих области науке и културе, богату референсну збирку, као и фонд некњижне грађе. Информације о публикацијама, књижној и некњижној грађи могу се добити у самој Библиотеци, путем телефона 011/2891-460 или онлајн, путем електронског каталога.

Поред позајмног одељења, у оквиру Библиотеке налазе се и читаоница и депозитно одељење.

            Библиотека „Доситеј Обрадовићˮ, централна библиотека на општини Вождовац, почиње да ради са корисницима од среде 24. фебруара 2021. године у 8 часова.

            Библиотека ће бити отвореназа кориснике сваког радног дана од 8 до 20часова, суботом од 8 до 14 часова.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Oтворена реновирана Библиотека „Доситеј Обрадовић" на Вождовцу. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja