Отворена изложба Амбасаде Канаде и Библиотеке града Београда „Београд-Отава: дипломатски односи од успостављања до данас - 80 година“

У четвртак, 24. јуна 2021. године, у Одељењу за рад са корисницима Библиотеке града Београда свечано је отворена изложба приређена у сарадњиАмбасаде Канаде и Библиотеке града Београда. Изложба је уприличена поводом 80 година од успостављања дипломатских односа Београд-Отава, а састоји се од архивских докумената, фотографија и билатералних уговора који сведоче о континуитету чврстих веза између Србије и Kанаде.

Иако су дипломатски односи отпочели још у 20-тим годинама прошлог века, за званични почетак дипломатских односа између Београда и Отаве сматра се указ краља Петра II Kарађорђевића од 30. маја 1941. потписаног у Јерусалиму када је наложено отварање Посланства Kраљевине Југославије са седиштем у Отави. Званични плакат за отварање изложбе садржи овај документ, а сама изложба постављена је у излозима Библиотеке града Београда који гледају на Kнез Михаилову и Рајићеву улицу.

На отварању изложбе присутнима су се обратилиЊ.Е. Џајлз Норман (Giles Norman), амбасадор Kанаде у Србији и Јасмина Нинков, директоркаБиблиотеке града Београда.

Изложба ће трајати до 31. јула 2021. године.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Отворена изложба Амбасаде Канаде и Библиотеке града Београда „Београд-Отава: дипломатски односи од успостављања до данас - 80 година“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja