Учешће Библиотеке града Београда на стручно - научном скупу Заједнице матичних библиотека Србије БИБЛИОНЕТ 2021

У организацији Заједнице матичних библиотека Србије и Народне библиотеке „Радоје Домановић“ у Лесковцу,одржан је Библионет 2021, петнаести по реду стручно-научни скуп са темом „Библиотека од куће : изазови и могућности организације библиотечких услуга током пандемије“.

Скуп Библионет 2021. години, тежећи да одржи корак са актуелношћу дешавања у струци, бавиосе представљањем и анализом рада библиотека током пандемије како у Србији, тако и региону и свету, са циљем остваривања увида у постигнуте резултате и позиционирања у даљем планирању рада у тзв. новој реалности. Стручни скуп су отворили предавачи из региона – из Градске књижнице Ријека, Техничке књижнице Љубљана и Националне и свеучилишне књижнице из Загреба, који су своја искуства о организацији рада библиотека у време пандемије, пренелипутем видео линка.У склопу радних сесија,о својим искуствима у раду библиотека током пандемије вируса, говорили су представницибиблиотекаиз Новог Сада, Ваљева, Крушевца, Бачке Паланке, Крагујевца, Смедерева, Ниша и Врања,али и предавачииз Народне библиотеке Србије и Библиотекеграда Београда, као и библиотеке домаћина. Ово је била прилика да се  чујупримери добре праксе и да се кроз разговор дође до смерница којеће помоћи библиотекама да адекватно управљају кризом, да пронађу своје место у новом поретку ствари, да остану друштвено одговорне и своједеловање и капацитете прошире иискористе на најбољи начин. Скуп снажно и директно доприноси развојунаучно-истраживачког, стручног и практичног рада убиблиотечко-информационој делатности у Србији.

Директор Библиотеке града Београда, Јасмина Нинков, била је члан Радног председништва, а  четири стручна радника су представила радове: дипломирани виши библиотекари Исидора Ињац и Владислава Ивковић Марковић („Виртуелни културни програми Библиотеке града Београда“), дипломирани виши библиотекар Марина Неђић („Школске библиотеке у време пандемије : изазови и могућности организације библиотечких услуга у школама које образују ученике са инвалидитетом на територији Београда“) и дипломирами библиотекар саветник Виолета Ђорђевић („Креативност као лек : програми културе у доба короне“). Скупу су из Библиотеке града Београда присуствовали и стручни радници Марјан Маринковић, Станка Јовичић, Миланка Бабић Вукадинов, Снежана Кавалић-Арсенијевић, Татјана Александрови Соња Душић, који су искористили прилику за  драгоцену размену искустава са колегама из Србијe и региона.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Учешће Библиотеке града Београда на стручно - научном скупу Заједнице матичних библиотека Србије БИБЛИОНЕТ 2021. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja