Представници Градске општине Вождовац посетили Библиотеку "Доситеј Обрадовић"

У уторак, 2. марта 2021, представници Градске општине Вождовац посетили су реновирану вождовачку библиотеку "Доситеј Обрадовић" и донирали књиге домаћих аутора. Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда је разговарала са Андријаном Русић, чланицом Опшинског већа ГО Вождовац и Душицом Јовановић, председницом Савета за младе ГО Вождовац. Том приликом договорена је даља сарадња Библиотеке и Општине у циљу развоја културе читања у овој локалној заједници.

Register to read more...

ОТВОРЕНА РЕНОВИРАНА БИБЛИОТЕКА НА ВОЖДОВЦУ

У уторак, 23. фебруара 2021. године у 12 часова свечано је отворена реновирана Библиотека „Доситеј Обрадовић" на Вождовцу (Устаничка 125 ц).

 На отварању су говорили Горан Весић, заменик градоначелника, Ивана Томић Илић, председница Градске општине Вождовац и Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда. Овом приликом су представници градске и општинске власти поклонили књиге реновираној библиотеци.

 

Register to read more...

Библиотека "Доситеј Обрадовић" затворен због реновирања

Библиотека "Доситеј Обрадовић",  која је затворена због реновирања, обавештава  читаоце да могу  враћати  своје позајмљене књиге почев од 5. септембра 2020. године  сваке суботе у термину  од 8.00 - 14.00. часова   у просторијама библиотеке "Доситеј Обрадовић" , Устаничка 125 ц , телефон 2892913.

Корисници још увек не могу подизати књиге из библиотеке, а о почетку рада библиотеке "Доситеј Обрадовић" биће накнадно обавештени.

 

ПОНОВО РАДИ БИБЛИОТЕКА

Поштовани читаоци, након ванредних околности полако почињемо са радом. Зарад ваше и наше безбедности околности рада су мало измењене, те није могућ слободан приступ фонду, али жељене књиге можете поручити телефоном на 2466780 или преко мејла This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Знамо да вам није лако што још увек не можете да шетате међу полицама и осетите зов књига, али надамо се да ћете имати разумевања. Можете пратити и нашу Фејсбук страницу Biblioteka "Filip Višnjić", где ћете наћи сва обавештења везана за библиотеку, као и препоруке за читање.
Радујемо се поновном дружењу!

 

 

 

 

 

 

 

Медин кутак

У среду 26. фебруара библиотеку "Филип Вишњић" посетила је млађа група деце из вртића "Медин кутак". Прочитана им је прича Николете Новак "Медведић Неца има трему". Научили смо шта је то трема и како да се изборимо са њом, па су малишани у пракси показали како храбро рецитују пред целом групом. Нашли смо и једну књижицу са налепницама, што је додатно подстакло радост.
Наши најмлађи читаоци добили су чланске карте и надамо се да ће од малих ногу развити љубав према књигама, за сада су на добром путу!

Register to read more...

Медин кутак у нашем кутку

У понедељак 24. фебруара библиотеку "Филип Вишњић" посетиле су две групе деце из вртића "Медин кутак". Прочитане су им приче Николете Новак "Веверица Мими нема реп" и "Лане Мила је поводљиво". Показали су велико интересовање за књиге и радују се поновном сусрету.
 

Register to read more...

Заљубљени у књиге

Библиотека "Филип Вишњић"  обелележава  Дан заљубљених  на посебан и себи својствен начин, уз књиге, са књигама и поред књига. Позивамо вас да се и ви заљубите у књиге. Не боли, а лепо је и корисно.
 

Register to read more...

Библиотека "Филип Вишњић" у новогодишњем амбијенту

Овако су запослени у библиотеци "Филип Вишњић" украсили и оплеменили простор за предстојеће празнике. Све је ту  и камин и ватрица и  окићена јелка и Снешко Белић и  новогодишњи украси и пуно пуно маште и добре и позитивне енергије. Чаролија за очи и душу. Срећна нам свима Нова 2020 година.
 
 
 
 

Register to read more...

Празнични попуст у библиотеци "Филип Вишњић"

Гала Одановић и Јелена Павличевић осликале су поводом празничног попуста  стаклене површине библиотеке" "Филип Вишњић", Креативно, иновативн, и маштовито уз пуно труда и љубави, а све у циљу промовисаља књиге и читања.

Register to read more...

ДЕЦА У ПОСЕТИ БИБЛИОТЕЦИ "ФИЛИП ВИШЊИЋ"

У четвртак 7.новембра средња група деце из вртића "Звездица" посетила је библиотеку "Филип Вишњић". Прочитана им је прича Николете Новак "Дабар Љупче гради мост". Кроз ову причу смо дошли до закључка како нису најважније материјалне вредности и лична корист већ општа добробит заједнице. После разговора о прочитаној причи, малишани су уживали у разгледању других сликовница и изразили нестрпљење да нам поново дођу у посету.
 
 

Register to read more...

Деца из вртића Звездица у посети библиотеци

У петак 22.новембра 2019. библиотеку "Филип Вишњић" посетила је још једна група деце из ПУ "Звездица". Са занимањем су пратили приче Николете Новак "Лане Мила је поводљиво" и "Медведић Неца има трему", а потом су показали како се бори против треме - изрецитовали су нам неколико песмица.
Добили су чланске карте и већ изабрали неке књиге које ће позајмити када дођу са мамама и татама.

Register to read more...

Милорад Панић - Суреп" домаћин малишанима из вртића "Мала Сирена"

Дана 19/20.11.2019 године  од 10 часова  библиотекар Дарко Хабазин  одржао је два часа са свим старијим и припремним групама у вртићу "Мала сирена". Деца старијих група, њих око 150 пажљиво је испратила причу о читању и значају књиге и одрастању. У холу вртића у  ова два дана сместило се више од 350 малишана и васпитачица.  19. 11.2019. године  након одржаног часа, три старије групе са васпитачицама посетили су и огранак  библиотеке "Милорад Панић - Суреп" и упознали се са библиотеком.
 
 Веома им се свидело. Није било дозвољено сликање али су зато деца  донела  као поклон  своје ликовне радове. Радујемо се и надамо дугој и успешној сарадњи.

"ЗВОНЧИЦА" У БИБЛИОТЕЦИ ""МИЛУТИН УСКОКОВИЋ"

Библиотека "Милутин Ускоковић" у сусрет инспирацији, предшколцима, деци и читању. Колективни упис П.У. "Звончица", дружимо се, читамо и упознајемо с књигом, ризноцом бајки и дечијом поезијом.

Register to read more...

ПОСЕТА ПРЕДШКОЛАЦА БИБЛИОТЕЦИ "МИЛУТИН УСКОКОВИЋ"

Малишани предшколског узраста "Чика Јова Змај 1" посетили су библиотеку "Милутин Ускоковић" 7. 11. 2019. уз игру, досетке, шале и рецитовање песама Ј.Ј. Змаја. Том приликом угостили смо децу, жељну знања, књиге и поезије, упознали их са правилима коришћења библиотечке грађе и колекивно их учланили у библиотеку. Користимо ови прилику да се захвалимо великом труду и посвећености васпитача П.У. "Чика Јова Змај". Нова посета заказана је за седам дана.

Register to read more...

ПОСЕТА ПРЕДШКОЛАЦА ИЗ ВРТИЋА ЗВЕЗДИЦА

У среду 6.новембра библиотеку "Филип Вишњић" посетили су предшколци из вртића "Звездица". Упознати су са начином функционисања библиотеке и добили су чланске карте. Прочитана им је сликовница Станке Брдар "Како спасти дрво" и пажљиво су пратили авантуре храста и његових бројних становника. Схватили су важност рециклаже и очувања животне средине. 
Потом смо их замолили да нам помогну у прављењу једног креативног дрвета, па смо од отисака руку исецкали стабло и крошњу, разне плодове који расту на дрвету, а и једну птичицу.

Register to read more...

ПОСЕТА ПРЕШКОЛАЦА БИБЛИОТЕЦИ "МИЛУТИН УСКОКОВИЋ"

Дана 29. 10. 2019. библиотеку "Милутин Ускоковић" посетила су деца предшколског узраста вртића "Чика Јова Змај " II. Уз игру и шалу, деца су читала и разгледала нове књиге, рецитовали смо Змајеве песме, причали о првом чика Јовином дечијем часопису "Невен" и о његовим првим илустрацијама у часопусу који је сам уређивао. Том приликом Библиотека је добила на поклон цртеже деце посвећене књизи, учењу и библиотеци, а посета још једне групе заказана је за крај недеље. 
 

Register to read more...

"ПЛАВИ ЧУПЕРАК" У БИБЛИОТЕЦИ "МИЛУТИН УСКОКОВИЋ"

Библиотеку "Милутин Ускоковић" посетили су предшколци П.У. "Плави Чуперак", дана 28. 10. 2019. Том приликом више од 60. малишана упознато је са правилима коришћења библиотеке, бесплатном упису за предшколце, новим књигама намењеним њиховом узрасту. Рецитоване су и анализиране песме Мике Антића, разговарали смо са децом о песнику, његовом животу и раду, а деца ће бити бесплатно учлањена. Заказана је још једна колектива посета библиотеци наредног месеца.

Register to read more...

КАКО СПАСИТИ ДРВО

У среду 9.октобра предшколци "Филипа Филиповића" посетили су библиотеку "Филип Вишњић". Приказана им је сликовница "Како спасти дрво" и разговарали смо о важности чувања дрвећа и природе, узроцима загађења ваздуха и повезаности између свих живих организама.
Наши мали читаоци су кроз причу научили да не треба одустајати ни клонути духом кад изгледа да нема решења, али и да морају да дају све од себе да очувају здраву животну средину. Са задовољством смо констатовали да имају развијену еколошку свест и надамо се да ће богат избор књига помоћи у томе да наставе да је негују током одрастања. Сви су уписани у библиотеку и позвани су да дођу са мамама, татама, бакама и декама, који имају обавезу и задовољство да им читају приче док малишани и сами не савладају сва слова.

Register to read more...

Библиотека "Доситеј Обрадовић" привремено затворена због реновирања

Обавештавамо вас да је Библиотека "Доситеј Обрадовић" привремено затворена од 28.8.2019. године до даљнег због реновирања које предстоји,

"Пуж" у "Филипу Вишњићу"

Библиотеку "Филип Вишњић" су у среду 22.маја посетила деца из  Предшколске установе "Пуж", као и Тања Лебовић Зечевић из издавачке куће "Propolis Books". Тања им је представила причу "Вук који је испао из књиге" и разговарала са њима о многим другим бајкама које се помињу у овој причи.
 
Деца су упозната са начином рада библиотеке и позвана да постану наши редовни посетиоци јер их на нашим полицама чекају све приче које су тада поменуте, као и још много оних које тек треба да открију и уживају у њима.

Register to read more...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja