Посета предшколаца реновираној Библиотеци „Илија Гарашанин“ у Гроцкој

У петак, 2. марта 2018. предшколци Предшколске установе „Лане“ из Гроцке су са својом васпитачицом Биљаном Спасић обишли реновирану Библиотеку „Илија Гарашанин“ у Гроцкој. У пријатном амбијенту двадесет предшколаца је обишло читаоницу, фонд Библиотекеза рад са одраслим корисницима и дечије одељење. Током разговора са библиотекарима Јованом Јовановић и Душком Ђурићем,предшколци су се упознали са правилима понашања у Библиотеци-причали смо о историји нашег краја, старим библиотекама, познатим људима који су некада били чланови грочанске Библиотеке.

Говорилисмо и о значајукњиге и читања, да ли треба долазити само ради лектире или и других књига у којима можемо прочитати и научити много тога занимљивог. Предшколцима који су добили своје прве чланске карте објаснили смо како се књиге позајмљују али и чувају да би и друга деца могла касније да их читају.

У сарадњи са вапитачицом организовали смо читање Езопових басни и прича за дечаке и девојчице. Потом смо се сви заједно присећали неких занимљивих делова из прича и одговарали на питања. Провели смо прелепих сат времена заједно са нашим малим суграђанима, а на крају нашег дружења,малишанима смо упутили позив да нас поново посете са својим родитељима и васпитачицом.

Ова посета је била наставак сарадње са предшколским групама ПУ „Лане“ у овој годинии у новом амбијенту. Током наредних посета,предшколске групе ће,поред дечијег одељења,обилазити и реновирану Библиотеку за рад са одраслим корисницима.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Посета предшколаца реновираној Библиотеци „Илија Гарашанин“ у Гроцкој. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja