Јапан (фото + прича) ауторке Јелене Ранковић

Дана 20. 02. 2019. имали смо част да угостимо Јелену Ранковић, новинарку, списатељицу и фотографа у библиотеци„Владан Десница“ у Сава центру. У лепој и опуштеној атмосфери смо се дружили, Јелена нам је причала о Јапану, о њиховој култури, свакодневном животу и занимљивостима које не бисмо могли да нађемо на интернету. Причала нам је и о својим путовањима свуда по свету и о својој књизи Прохујало с кошавом.  Најавила је ускоро и нову књигу. Овом приликом  је отворена и њена изложба фотографија о Јапану, која ће трајати до краја марта 2019. године. Дружење са Јеленом је било изузетно посећено а договорен је и поновни сусрет и наставак сарадње.

„Мало смо се и сликали под будним оком писца Деснице,  који је тако лепо објаснио сам живот:

-У стварима је једна луда збрка и једна мудра хармонија, један пијани беспоредак и један дубљи смисао. Коме је дано да то спозна, добро је проживео свој век. Тај је обишао читав круг.“ (са странице и блога Јелене Ранковић, Desiderata.co)

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Јапан (фото + прича) ауторке Јелене Ранковић. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja