Прва посета библиотеци „Владан Десница“

На велико задодовољство библиотекара у фебруару и марту месецу посетиле су нас старије вртићке групе вртића „Пчелица“, „Весна“, „Лептирић“, „Зека“ и „Чуперак“. Ово је била прва посета библиотеци малишана из ових вртића. Том приликом упознали смо их са правилима понашања у библиотеци, као и са начином позајмљивања књига. Весели и расположени, радо су одговарали на питања библиотекара о књигама и сликовницама које воле и које им родитељи читају. Свако дете је навело неку своју омиљену причу или бајку.

Први део радионице био је резервисан за кратку причу о нашој познатој песникињи Десанки Максимовић, након чега смо кроз позориште сенки представили њену „Бајку о лабуду“. Деци се јако допала прича о снежној краљици и њеној доброти и племенитости, а чули су и како је постао први бели лабуд. После тога су, такође кроз позориште сенки, групе из вртића „Пчелица“, „Весна“ и „Лептирић“ одгледали кратку зимску причу„Снег“ Ури  Шулевица.

Са малишанима из вртића „Зека“ и „Чуперак“ обрадили смо народну причу „Голуб и пчела“ из које су извукли важну поуку – важно је бити добар и чинити добра дела другима, помоћи другоме у невољи, добро се добрим враћа и сл.

Причу о бајкама, добрим и другачијим људима завршили смо модерном бајком „Дедица с дугом брадом“ ауторке Кристел Ренс. Кроз ову причу деца су упознала једног посебног и другачијег дедицу, који је својом необичношћу увек привлачио погледе и пажњу на себе. Такође су научили да бити посебан није ништа лоше, а да је најважније да упркос свему волимо чланове своје породице, чинимо добра дела и ценимо породичне вредности.

Радионицу смо завршили практичним радом малишана. На припремљеним папирима са сликом дедице цртали су шта се све нашло у његовој бради, а потом су и бојили слику по жељи. Радове су понели са собом, а ми смо их позвали да се поново дружимо на некој новој радионици у библиотеци.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Прва посета библиотеци „Владан Десница“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja