Свечано отворена реновирана Библиотека „Вук Караџић" на Новом Београду

У понедељак, 22. априла 2019. године, тачно у подне, свечано је отворена реновирана Библиотека „Вук Караџићˮ, централна библиотека у општини Нови Београд. Библиотека функционише у оквиру библиотечке мреже Библиотеке града Београда, а налази се на адреси Булевар Зорана Ђинђића 152.

Библиотека је у потпуности реновирана и адаптирана – сређен је кров, уређен ентеријер, замењени су прозори и опремљена је новим полицама и намештајем. Реновирање је извршено средствима из буџета Града Београда у укупном износу од 10.179.129,36  динара.

На овај начин грађани Београда добили су савремену, добро опремљену библиотеку, која се простире на површини од 231 м2, са богатим књижним фондом од око 27.000 јединица библиотечке грађе. Осим белетристике, која чини највећи део фонда, Библиотека поседује и стручну литературу из различитих области науке и културе, богату референсну збирку, као и фонд некњижне грађе. Информације о публикацијама, књижној и некњижној грађи могу се добити у самој Библиотеци, путем телефона 011/2697427 или онлајн, путем електронског каталога. У оквиру Библиотеке налазе се и класична читаоница, као и интернет читаоница са четири рачунара у слободном приступу.

Радно време Библиотеке ће бити од 8 до 19 часова, радним данима.           

На свечаном отварањуговорили су Јелена Марковић, начелница Одељења библиотека „Вук КараџићˮНови Београд,  Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда и градски секретар за културу Иван Карл, којије званичнопрогласиобиблиотеку отвореном. Церемонију је пратиои прикладан музичкипрограму којем су учествовали Ања Броћиловић и Страхиња Живадиновић, ученици музичке школе „Станислав Бинички”

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Свечано отворена реновирана Библиотека „Вук Караџић" на Новом Београду. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja