Радионица „Одело не чини човека“

У Библиотеци „Владан Десница“ у Сава Центру, током новембра 2019. одржано је 6 програма за 150 предшколаца из вртића „Весна“, „Чуперак“, „Зека“, „Лептирић“ и „Пчелица“. У оквиру програма „Упознавања деце са жанром бајка“ играна је игра „Погоди бајку“, где су деца на основу слика ликова и упечатљивих догађаја из бајки, погађала о којој бајци је реч. Представљено им је шта су бајке, о чему говоре, који ликови се појављују, како почињу и како се завршавају, које су поуке, шта можемо да научимо читајући их. Уз пратњу ПП презентације читали смо бајку Х.К. Андерсена „Царево ново одело“, након чега смо разговарали о ликовима и радњи ове бајке.

Затим су прочитане две песме Душана Радовића „Одело не чини човека“ и „Цар Јован“ - обе тематски уклопљене у ову радионицу. Направили смо везу између појединих занимања и одеће – униформе која је за њих карактеристична. Након тога смо подстакли дечја размишљања о одећи, колико је она нама битна у свакодневном животу, зашто је носимо, да ли бирамо одећу у складу са приликама и да ли нам је важно како су одевени људи с којима се дружимо. У практичном делу радионице деца су помоћу исечених делова бајке прво бојили, а потом састављали бајку у сликама „Царево ново одело“. С осмесима на лицима поздравили су нас до новог дружења.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Радионица „Одело не чини човека“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja