Предавање за студенте завршне године Библиотекарства и информатике

У огранку „Владан Десница“ у Сава Центру 24. децембра 2019. године у 12 сати одржано је предавање по позиву студентима Катедре за библиотекарство и информатику. Након поздравне речи Блажимира Јоковића, начелника библиотеке „Вук Караџић“ Нови Београд, библиотекар Наташа Булатовић говорила је на тему “Културни програми и односи са јавношћу у Библиотеци града Београда“.

У једночасовном излагању за 24 студента IV године приказан је рад БГБ уопште, од њеног оснивања, инфраструктуре, мреже библиотека, начина рада, постојећих одељења и простора, са посебним освртом на све активности БГБ који се односе на креирање културних програма – од идеје до реализације.  Нарочита пажња посвећена је презентовању дугогодишње успешне сарадње БГБ са медијима и јавношћу преко Одељења за културне програме са циљем упознавања ширег аудиторијума са  реализованим програмима и пројектима. Посебан сегмент предавања односио се на рад огранка „Владан Десница“ – представљање многобројних програма и радионица за децу и одрасле, промоција књига и посебно, програма везаних за фонд Руске књижевности. Теоријско излагање поткрепљено је примерима медијских прилога и вести у којима је дат приказ културне делатности Библиотеке.  

Ово предавање реализовано је као практични час из предмета Односи библиотека с јавношћу који води Анђела Стошић, асистенткиња професорке Гордане Стокић Симончић, чиме је    успостављена лепа сарадња са Катедром за библиотекарство и информатику, која ће бити настављена и убудуће.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Предавање за студенте завршне године Библиотекарства и информатике. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja