Зимске чаролије у библиотеци „Владан Десница“

Штићеници дневног боравка „Сунце“, за особе ометене у развоју, посетили су нас 16. јануара, и тиме наставили започету сарадњу. Након уводног поздрава, и кратког подсећања на претходна дружења, започели смо прву овогодишњу радионицу посвећену зими и зимским радостима.

Присутне смо упознали са животом и делом наше велике песникиње Десанке Максимовић, а онда смо кроз позориште сенки представили једну од њених најпознатијих бајки за децу - „Бајку о лабуду“. Након прочитане и одгледане приче, водили смо кратак разговор кроз који су присутни изнели своје виђење бајке и дешавања у њој – племенитост и доброта којим мала Снежана, краљица зиме, спасава црног лабуда од туге и претвара га у белог, доминирају читавом причом, и шаљу свима поруку о лепоти и узвишености чињења добрих дела.

У другом делу радионице смо такође кроз позориште сенки представили кратку и интересантну причу „Снег“ Урија Шулевица. Контраст између сивог и бљештаво белог града, на почетку и на крају сликовнице Снег, прате једноставан и поетичан текст. Дечак и пас су једини који се радују снегу и верују да ће пасти, што и бива на крају приче.

У завршном делу радионице присутни су бојили и украшавали цртеже са новогодишњим и божићним мотивима, а онда су од припремљног материјала правили и лепили снежне пахуље. Видно задовољни одржаним програмом, поздравили смо се уз позив на ново занимљиво дружење.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Зимске чаролије у библиотеци „Владан Десница“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja