Вртић „Жан Жак“ у посети библиотеци „Владан Десница“

Малишани из новобеоградског вртића Жан Жак, заједно са својим васпитачима, посетили су нас у четвртак 20.фебруара. Овогодишње дружење започели смо речима добродошлице, упознавањем са библиотекаркама, кратким правилима понашања у библиотеци, као и коришћењем библиотечког фонда.

У уводном делу програма саопштили смо присутнима да је тема радионицеЕкологија и заштита животне средине, и с тим у вези одрадили смо квиз на тему природе, биљака и животиња. Деца су јако лепо реаговала и тачно одговарала на постављена питања. Након тога смо кроз Power Point презентацију представили причу Животна средина у којој су присутни могли да чују шта значи загађивање воде и ваздуха, зашто је важна заштита животиња и дрвећа, шта су „био“ производи и како се они добијају. Упознали смо их са појмом рециклаже и важности разврставања смећа, и уопште смо дискутовали о начинима очувања града и средине у којој живимо.

Радионицу смо наствили презентацијом лепе и топле приче  Добро дрво надареног америчког писца Шела Силверстејна. Ова дирљива прича о дрвету „пуном љубави за једног малог дечака“ прожета је тугом и озарена утехом. Силверстејн је написао причу за читаоце свих узраста о умећу давања, прихватања и узвраћања најпунијом љубављу.

Завршни део програма био је резервисан за практични део у коме су деца на припремљеном материјалу, од колаж папира правила и по сопственој жељи бојила и украшавала добро дрво.

Завршене радове понели су са собом, и видно задовољни презентованим садржајима упутили су нам речи захвалности уз обострану  жељу за новим дружењем на некој новој занимљивој радионици.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Вртић „Жан Жак“ у посети библиотеци „Владан Десница“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja