Одржана радионица "Урнебесна физика"

У петак, 18. јуна 2021. године, у Огранку "Владан Десница" у Сава центру одржане су две интерактивне радионице за ученике четвртог разреда ОШ "Лаза Костић", који су нас посетили са својим учитељицама Слађаном Марић и Мирјаном Савић и библиотекарком Снежаном Видаковић.

Користећи књигу "Урнебесна физика", која је добила награду "Невен" за најбољу књигу из области популарне науке, кроз свет физике, али и хемије, историје, биологије, језика, књижевности, познавања српске културе и анегдота из живота наших  умних људи, надахнуто, духовито и уверљиво су нас водили Бранко Стевановић, писац и Драгослав Пауновић, продуцент књиге. Научили смо да једно обично кувано јаје, чаша воде, комад глине, стаклена флаша, пластични левак или сламчице за сок могу послужити за извођење многих забавних и едукативних експеримената у којима су ученици са задовољством учествовали. Уверили су нас да наука представљена на занимљив начин није баук, и да у нама може пробудити интересовање и љубав.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Одржана радионица "Урнебесна физика". Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja