ДАНИ МИЛОВАНА ВИДАКОВИЋА 2015

Ове године по двадесети пут одржана је манифестација''Дани Милована Видаковића'' у организацији Библиотеке града Београда, одељења Библиотеке ''Милован Видаковић'', ГО Сопот и Црквене општине Неменикуће.
Под липама манастира Тресије, 7. јул (Ивањдан) у 11 часова
Поздравну реч упутио је Живорад Милосављевић, председник ГО Сопот.
Рецитал ''Ето мене, ето Вас...рат Турцима'' и музички програм извели су ''Уметничка радионица Библиотеке'' у којој су учествовали Миле Јовановић, Загорка Михаиловић, Драган Стевановић и ученици Наташа и Марко.
Представљена је издавачка делатност Библиотеке града Београда и издања општине Младеновац и Сопот.
У организацији Центра за културу отворена је Ликовна колонија ''Неменикуће-Тресије 2015''.
 
Петровдан 12.јул, 17 часова у порти Неменикућке цркве. Поздравну реч упутили су јереј Горан Лукић и председник ГО Сопот Живорад Милосављевић. Учествовали су књижевник Љубивоје Ршумовић са казивањем о Миловану Видаковићу. Иван Вучковић, глумац са одломцима из дела ''На Дрини ћуприја'' и ''Свети Георгије убива Аждаху''. У музичком делу наступили су Бора Дугић фрула, Биљана Петковић, вокал ; Бобан Продановић, хармоника; Слободан Марковић, клавијатуре ; Бојана Голубовић и Тијана Симовић, виолине и КУД ,,Шумадија'' из Влашке и ''Весели Космајци'' из Сопота. Отворена је изложба Ликовне Колоније ''Тресије-Неменикуће 2015''.
 
 
 
 
 
 
Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ДАНИ МИЛОВАНА ВИДАКОВИЋА 2015. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja