Представљање романа "Ferragosto"

Представљање романа првенца "Ferragosto", аутора Жељка В. Королија, одржано је 01.09.2017. у читаоници Библиотеке "Ђорђе Јовановић" на Старом граду.

На промоцији, коју  је организовало Друштво књижевника Београда говорили су: Зоран Илић, Срђан Симеуновић Сендан, уредник и Жељко В. Королија, аутор. Прво је причао Зоран Илић који је дао један шири увод у причу о књизи, а на самом почетку је објаснио шта значи "Ferragosto", јер сама реч на италијанском језику значи "колективни годишњи одмор. Потом је Срђан Симеуновић најавио аутора.  

Учесници су касније у току разговора, говорили о књизи и препричавали поједине делове књиге, на основу чега смо сазнали понешто о догодовштинама самог аутора, кроз чију причу смо се упознали и са трагедијом једног народа. Аутор је  испричао како је дошао на идеју да напише овај роман, као и да је написан пре десет година, али да је тек ове године одштампан. Јер роман прати један период живота дуг двадесет година, како његов, тако и једног народа.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Представљање романа "Ferragosto". Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja