Манифестација „Ноћ истраживача“ у БГБ и на Старом граду

Европска ноћ истраживача је догађај посвећен популаризацији науке и учењу кроз забаву. Ово је јединствена прилика да се упознају истраживачи, да се са њима разговара и сазна шта они заиста чине за друштво, на један интерактиван начин. Велики број експеримената, научно-популаризованихпредавања, активности за децу, посета истраживачким лабораторијама, научних квизова, игара, такмичења са истраживачима, је оно што очекује посетиоце на самој ноћи. Ноћ европских истраживача се одржава сваке године широм Европе и суседних земаља последњег петка у септембру. Циљ манифестације „Ноћ истраживача“ је да посетиоцима свих узраста омогући дружење са научницима и приближи им науку као део свакодневног живота.

Овогодишњи програм манифестације укључује „Лов на благо: У шетњи са ДНК“ на локацијама у Кнез Михаиловој улици и „Отворену лабораторију“ на Факултету за физичку хемију. Лов почиње у Библиотеци града Београда на адреси Кнез Михаилова 56, друга локација на мапи је Библиотека „Ђорђе Јовановић“ у Змај Јовиној 1, а потрага за благом се након још неколико локација завршава посетом „Отвореној лабораторији“, која је први пут ове године у склопу програма Ноћи истраживача. Сви учесници суза успомену понели своју ДНК и диплому истраживачa-јуниорa, а сто најбржих и најуспешнијих ловаца судобили и неку од награда.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Манифестација „Ноћ истраживача“ у БГБ и на Старом граду. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja