Април – месец књиге у Дечјем одељењу „Драган Лукић”

У Дечјем одељењу „Драган Лукић“ током месеца априла реализоване су бројне и разноврсне едукативно-креативне радионице, којима настојимо да деци приближимо књиге и библиотеку на занимљив и динамичан начин. Са децом и младима снимли смо филм „Тролејбуси, књиге и љубавне бриге“ о библиотеци Драган Лукић, писцу чије име носи библиотека и манифестацији Читалачка значка, као и  анимирани филм по мотивима басне ,,Вук, лисица и гавран“.

Млади корисници интензивно су користили електронску читаоницу библиотеке, тако су, на пример, припремајући се за обилазак Тршића, разговорали са професором Бошком Сувајџићем о Вуку Караџићу и Тршићу, а након тога  проналазили на интернету податаке који ће им користити током обиласка овог културно историјског комплекса. Угостили смо више предшколских група и ученике првих разреда који су по први пут у библиотеци, а занимљивим програмима обележили смо 2. април, Међународни дан књиге за децу  и 23. април, Међународни дан књиге и ауторског права.  Такође, организовали смо радионице приповедања прича и квиз играња, те приредили неколико луткарских представа.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Април – месец књиге у Дечјем одељењу „Драган Лукић”. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja