Обележавање Дана особа са инвалидитетом у Удружењу „Живимо заједно“

Дечје одељење „Драган Лукић“ негује дугогодишњу сарадњу са Удружењем за помоћ особама са сметњама у развоју „Живимо заједно“ на општини Стари град. Њихови корисници су дугогодишњи чланови библиотеке и за њих, биоблиотекари и васпитачи, осмишљавају и реализују посебне програме прилагођене њиховим потребама.

Поводом Дана особа са инвалидитетом, који се обележава 3. децембра, Удружење је, и ове године, организовало Инклузивне ставаралачке радионице, у којима су, са задовољством учествовале начелница Библиотеке Стари град Марина Неђић и библиотекарка из Дечјег одељења Анђелка Сувајџић. Радионице су биле инклузивне, креативне и еколошке, а највише успеха су имале радионице израде претмета од дрвета,  декупаж, израда предмета од природних и рециклираних материјала, калиграфија, израда накита и ликовна радионица. Особама са различитим врстама и степеном инвалидитета, уз подршку ментора радионица, у изради предмета су помагали ученици основних и средњих школа, студенти и професори факултета и сарадници из друштвено одговорних фирми.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Обележавање Дана особа са инвалидитетом у Удружењу „Живимо заједно“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja