ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2016 НА СТАРОМ ГРАДУ

Током Манифестације „Дечја недеља“, која ове године има мото „Нећу да бригам, хоћу да се играм“, у Дечјем одељењу „Драган Лукић“ осмишљено је и реализовано неколико програма за децу из предшколских установа са територије Старог града. Деца из вртића „Љубав, вера, нада“ су се упознала са радом библиотеке, фондом, библиотекари су им објаснили како се књиге позајљују, али и како се чувају.

Било је говора и о поштовању права детета, што је један од основних постулта ове Манифестације. Са децом из вртића „Лептирић“ играли смо се позоришта и глумили у луткарској представи “Ко је рекао мјау?“, а на видео – биму смо гледали и читали сликовнице „Мачак у чизмама“ и „Код куће је најбоље“. Од њих је библиотека добила јединствен поклон – књигу „Ризница дечјих мудрости“ коју су осмислили, написали и илустрововали предшколци. Кроз библиотеку је пројездио и необични „Ивин воз“ кога су направила деца из вртића „Вила“, а тема сусрета је било стваралаштво дечјег песника Драгана Лукића. 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2016 НА СТАРОМ ГРАДУ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja