Едукативно предавање "Вежбе за особе са инвалидитетом" у библиoтеци на Врачару

Хенди центар “Колосеум”, од оснивања 2009. године, успешно ради  на остваривању циљева у области развоја и унапређења положаја особа са инвалидитетом. Своју мисијуцентар остварујекроз реализацију различитих пројеката (едукативне и културно-образовне радионице, предавања, трибине, филмске пројекције). Један у низу програма, који доприноси бољој укључености особа са инвалидитетом у друштвену заједницу је и пројекат "Саветовалиште за превентивно-корективни рад: за бољи живот особа са инвалидитетом".

У оквиру овог пројекта је, 29. маја 2019. године, у организацији Хенди центра, у простору Библиотеке "Петар Кочић" на Врачару, реализован едукативни програм "Вежбе за особе са инвалидитетом". Учесници програма су били представници организација које се баве особама са инвалидитетом и свакако особе са инвалидитетом, у пратњи родитеља или персоналних асистената. Присутне је, у име организатора, поздравила Светлана Ивић, која их подсетила на пројекте који су до сада реализовани. Програм је осмислила и реализовала физиoтертапеут Весна Крстић, која је указала на велики значај физичке активности за добро функционисање организма, али и да вежбе доводе до побољшања расположења, бољег сна, да повећавају енергију и снагу воље. Предавање је било пропраћено и практичним вежбама за поједине делове тела (руке, рамени појас, врат) у којима су присутни активно учествовали. 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Едукативно предавање "Вежбе за особе са инвалидитетом" у библиoтеци на Врачару. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja